Salangen-Nyheter

Sjamanen Ronald:

Flyttet til Lavangen

- Jeg har virkelig funnet meg til rette i denne bygda!, poengtere Ronald Kvernmo. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

HESJEVIK: Ronald Kvernmo har endelig oppfylt sin store drøm med å flytte til Lavangen, sammen med sin familie. - Det er flott her i Lavangen. Jeg har gått en tur til Nesset og det er en vakker utsikt utover fjorden, sier Kvernmo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Isogaisasjefen, Ronald Kvernmo, med familien har flyttet til Lavangen kommune. Kvernmo spekulerer at de har økt folketallet i Lavangen med nesten en prosent. Han flyttet fra Målselv den 1. juni i lag med Beate-Kristin Sandfjord, og deres to barn. Det har alltid vært en drøm for Ronald å kunne flytte til Lavangen. - Lavangen gjør et utmerket arbeid når det kommer til å ta vare på den samiske kulturen og språket, og da føltes det helt naturlig å flytte hit. Det som likevel var den utløsende faktoren var at Lavangen har en samisk barnehage der personalet er fantastiske som snakker samisk hele dagen, forklarer Kvernmo ovenfor nettavisen.

- Lærer veldig fort

Kvernmo sier at det var tungt for ungene i starten med å vende seg til et helt nytt miljø. - Når de måtte tilpasse seg til et helt nytt miljø ble det litt vanskelig. Det er mye å ta inn for en liten kropp. De første dagene var de bra trøtt og slitne når de kom hjem, men det virker ut som de trives nå, sier Kvernmo fornøyd. Kvernmo ønsker også å overekke skryt til de ansatte ved den samiske barnehagen som gjør et fantastisk arbeid.

Kort vei til Isogaisa

Selv om det er nesten fire uker siden familien flyttet til Lavangen kan Kvernmo fortelle at det er kaotisk i hjemmet. - Vi har fortsatt en del esker som ikke har blitt pakket ut enda, men det begynner å komme seg, sier Kvernmo til nettavisen. Tidligere i uka har han vært og vandret rundt Isogaisa- festivalområdet og Kvernmo er fornøyd med at det blir en kort vei til festivalområdet. - Jeg har vært og sett på mulighetene, og gjort mentale forberedelser på området, nevner han avslutningsvis til nettavisen.