Salangen-Nyheter

Ikke behov for vakter:

- Folk har vært kjempeflinke

IKKE BEHOV: Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo forteller at det i øyeblikket ikke er behov for å ha vakter på butikkene. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: I det siste har det kommunale vaktholdet på butikkene minsket, og på lørdag hadde de kommunale vaktene sine siste vakter. Det skyldes at kommunen har vurdert at behovet ikke lenger er like presserende som det var i starten av pandemien.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Avisen snakket med ordfører i Salangen kommune Sigrun Wiggen Prestbakmo fredag formiddag.

Hun retter skryt til befolkingen på Sjøvegan som har oppført seg i henhold til "butikkvett"-reglene.

- Det ble gjort en vurdering etter den første uka hvor man så at folk gikk inn i butikken og hadde gode rutiner og var flinke. Vi ble enige om at vi skulle gjøre et forsøk på å klare oss uten butikkvakter en periode for å se om rutinene satt, sier ordføreren.

All den tid det ikke er behov for vakter i øyeblikket gjøres det løpende vurderinger.

- Folk responderte kjempegodt og de tok de rette valgene både på vei inn, underveis i handlingen og på vei ut. Vi gjør stadige vurderinger og snakket torsdag om å sette opp vakter når det er størst trykk i butikkene, sier Prestbakmo.

De siste vaktene ble avviklet forrige lørdag.

- Sivilforsvaret tok over på lørdagen, sier hun

Ordføreren opplyser at tilbakemeldingene fra butikkene som har hatt vakter til å passe på, har vært gode.

- Det har vært gode tilbakemeldinger på alt. Rema 1000 var veldig tydelig på at dem satt pris på det. Coop Extra var også fornøyde. Butikkvettreglene gjelder ennå. Hvis alle følger reglene og forholder seg til dem er det unødvendig med vakter. Vi er oppmerksom på at det kan være sånn i perioder eller dager at man må ha vakter, sier hun.