Salangen-Nyheter

Snøen ligger i Lifjellet og i Høgfjellet:

- Folk tenker dekkskifte!

Harald Rune Fjeldstad er klar for den hektiske tiden med dekkskift og har nesten fyllt opp avtaleboka. FOTO: MARTHE WÅHLBERG

SJØVEGAN: Dekksjef Harald Rune Fjeldstad (bildet) på Fjeldstad Dekk anbefaler folk å begynne å sjekke dekkene sine, nå som vinteren nærmer seg. Fristen for å skifte til vinterdekk er 15. oktober, men ellers etter vær- og føreforhold.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I hallen på Fjeldstad Dekk har de en hektisk tid framover og de har nesten fylt opp ukene med dekkskift, folk er tidlig ute. - Jeg vil anbefale at folk begynner å sjekke dekkene sine snart. Hvis de begynner å bli slitte og dårlige er det bedre å finne det ut før man bytter dekk, enn når man har begynt å kjøre med dem på. Det er krav om like dekk på hver aksling på bilen. Men hvis du velger piggdekk må det være på alle dekkene, men det om det er forskjellige mønster på for-og bakaksling har ikke noe å si, sier Harald Rune Fjeldstad til nettavisen.

Har solgt dekk lenge

Fjeldstad anbefaler piggdekk her i distriktet, på grunn av det ustabilde været og føret her. Man kan også velge helårsdekk. Men kundemassen hans er ute etter kvalitet og er flinke til å sikre bilene sine. Han er ganske sikker på at 90% av vinterdekkene de selger er piggdekk. - Etter 15. oktober kan man få bot om man ikke har skiftet til vinterdekk, så husk fristen!, oppfordrer Fjeldstad.