ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Kvernmo åpnet Barents Spektakel:

– Folk var veldig positiv

Det var mellom fire og fem tusen mennesker tilstede under åpningen av Barents Spektakel 2018 hvor sjaman Ronald Kvernmo fra Lavangen var til stede for å påkalle gode krefter til festivalen. FOTO: JØRUND F. PEDERSEN

KIRKENES: Onsdag i forrige uke var sjaman Ronald Kvernmo i Kirkenes hvor han var invitert til å åpne Barents Spektakel 2018. Her utførte han en trommeseremoni for å påkalle gode krefter til festivalen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Onsdag sto sjaman Ronald Kvernmo foran mellom fire og fem tusen mennesker midt i Kirkenes sentrum hvor han holdt en trommeseremoni hvor å påkalle gode krefter til festivalen, dette som en del av åpningen til Barents Spektakel. – Først ble det holdt taler av ordfører i Krikenes Ine Marie Eriksen Søreide og representanter fra Pikene på Broen. Så startet jeg seremonien med å påkalle gode krefter til dette fine arrangementet, sier Kvernmo til nettavisen.

Sjaman Ronald Kvernmo under åpningen av Barents Spektakel 2018. FOTO: JØRUND F. PEDERSEN

Var spent på reaksjonen

Sjaman Ronald Kvernmo opplyser at han ikke kan huske å ha trommet for et så stort publikum før, og at han i forkant var litt usikker på hvordan publikum i Kirkenes ville reagere. –  Jeg var litt usikker på hvordan folk ville reagere til denne seremonien, men jeg var veldig overrasket over hvor positiv folk var til meg. Det ble en helt spesiell stemning og folk respekterte det. Det var en annen målgruppe her enn på for eksempel på Isogaisa hvor publikum er mer inneforstått med tromming og sjamanisme, forteller Kvernmo til nettavisen.