Salangen-Nyheter

Planlegging før Arctic Race:

Folkemøte ikveld

Det planlegges en flott mottakelse av deltakerne i Arctic Race of Norway, når de ankommer Salangen den 14.august i år. I kveld blir det folkemøte om saken.

Det planlegges en flott mottakelse av deltakerne i Arctic Race of Norway, når de ankommer Salangen den 14.august i år. I kveld blir det folkemøte om saken.

SJØVEGAN: Når deltakerne i sykkelrittet Arctic Race of Norway kommer til Salangen kommune i sommer, vil det bli en opplevelse de sent vil glemme. Det lover kultursjef Kurt Jan Kvernmo (bildet). I kveld klokken 18.00 inviteres befolkningen til folkemøte om saken.

Publisert:

Annonse
Annonse

Styringsgruppa for mottakelsen av Artic Race of Norway i Salangen, har hatt sitt første møte og har nå fått på plass en plan over hvordan opplegget skal være når syklistene ankommer Salangen den 14. august i år. Gruppa som består av Salangen kommune, Salangen Næringsforrening, Salangen sang og musikkråd og Salangen idrettsråd,  har hatt sitt første planleggingsmøte. Her har de snakket om hvordan de ser for seg hva Salangen kommune bør og kan gjøre i forbindelse med at dette store sykkel-arrangementet gjester kommunen vår. - Rittet kommer inn fra sør over Lavangseidet og fortsetter ut av kommunen over Kistefossen bru i øst. Derme regner vi med at rittet er i vår kommune omentrent i 20 minutter, sier en engasjert kultursjef Kurt Jan Kvernmo til nettavisen.

Ønsker fokus

Ideene foreløpig, om hva man bør fokusere på under besøket til rittet til kommunen, nevnes grottene på Laberg, Salangsvassdraget med Sagfjorden og Millionfisken, og samtidig få til en markering i sykehjems-krysset. Her tenker man å lage et stort og spektakulært fyrverkerishow, som bare kan gjøres på Salangen-vis. Det tenkes også at musikanter skal spille. Videre ønsker man å invitere Dag Otto Lauritsen, som er programleder for TV2 til å sette fokus på Salangsverkets historie og jubileumet som da er til Elvenes og flyhistorien derifra. - Ideèn om å kunne arrangere et sykkelløp for ungne er også tanker som har vært luftet, sier Kvernmo.

Folkemøte.

Men selv om styringsgruppen har hatt et foreløpig møte, ønsker man likevell og høre folkets mening og ideer om hvordan man bør markere denne folkefesten i kommunen. - Vi innkaller derfor til et folkemøte i Salangshallen i kveld, tirsdag 17. februar kl 18.00, og jeg håper at masse folk møter opp til en god og konstruktiv Idè dugnad, hvor temaet er:" Hvordan utnytte arrangementet"Artic Race of Norway" for å skape en folkefest i Salangen langs sykkeltraseen? Hvordan markedsførekommunenes aktive nærings- og kulturliv, store arrangement og viktig historie som flyplass og industrieventyr? Hvilke markeringer skal/kan vi få til i Salangen, og hvem skal /kan være ansvarlig for disse?", avslutter Kvernmo