Salangen-Nyheter

Ligger penger i kommunesammenslåing:

Folkemøte om reform

Stortingsrepresentant, Svein Erik Lauvås snakker om kommunereformen på det åpne folkemøtet. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Arbeiderpartiet i Salangen hadde åpent møte onsdag kveld, angående kommunereformen. - Det har vært altfor mye tvang med sammenslåingen av kommuner, sier stortingsrepresentant Svein Erik Lauvås (Ap).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Innbyggerne i Salangen som ønsket å følge med var velkommen til det åpne møtet angående kommunereformen, for å høre om mulige alternativer for fremtiden til Salangen kommune. Lauvås delte litt av historien til kommunesammenslåingen under møtet, og kritiserte over hvor mye tvang som hadde blitt utført, og umulige tidsfrister som hadde blitt satt. - Det er en forskjell mellom kommuner hva de har mulighet til å gjøre når det er umulige tidsfrister å følge, forteller Lauvås. Han ville påminne alle om at framtiden skal være annerledes, og at de i Arbeiderpartiet tenker opp til 20 år fram i tid.

Ligger penger i det


- Kommuner som blir sammenslått får muligheten til å trekke ned utgifter, avhengig av hvor god fellesinntekt de vil få etter sammenslåingen, sier Lauvås under styremøtet. Han kan også fortelle at kommuner som trenger støtte, vil å få det. Ingenting er spontant planlagt. Lauvås forteller at de ser 20 år fram i tid, og vil at så mange kommuner som mulig skal få noe godt ut av kommunereformen.

En del folk stilte opp på det åpne møtet til Arbeiderpartiet. FOTO: ALEKSANDER WALØR.