Salangen-Nyheter

Idémyldring om Arctic Race of Norway:

Folkemøtet bar frukter

Det var stort engasjement blant de rundt tretti ildsjelene som møtte opp til folkemøtet om Arctic Race of Norway torsdag kveld. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Torsdag kveld var det folkemøte om Arctic Race of Norway 2017 på kulturhuset på Sjøvegan. Kultursjef og leder av folkemøtet, Kurt Jan Kvernmo var fornøyd med både oppmøtet og alle innspillene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Under folkemøtet om Arctic Race of Norway 2017 på torsdag, ble det informert om hva det er hovedarrangørene ønsker, logistikken rundt både løpet og folkefesten, og den direktesendte tv-kringkastingen som rekker ut til hele 180 land, men ikke minst hvilke muligheter ARN (Arctic Race of Norway) legger til rette for både for markedsføring av næringslivet, folket og samfunnet ellers.

En unik mulighet

Arrangementet er ganske åpent og det er opp til hver enkelt å lage så mye liv og røre som mulig, på folkemøtet kom det klart frem at dette er en unik mulighet til å eksponere lokalsamfunnet fra sin beste side  til nesten hele verden. - Arctic Race of Norway er ett like stort og populært sykkelritt som Tour dé France, understreker møteleder Kurt Jan Kvernmo.

Hot Spot: Noen av de stedene rundt i kommunen som det vil gjøres noe ekstra ved under årets Arctic Race of Norway. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Mange gode innspill

Etter informasjonsforedraget var over, var det opp til de rundt tretti ildsjelene som hadde møtt opp å komme med innspill og forslag til hva som kan gjøres for å få mest mulig utbytte og best mulig stemning under folkefesten som skal være de dagene Salangen skal være vertskommune for det verdenskjente sykkelrittet. Det ble foreslått blant annet scene med lokale artister, storskjerm hvor publikum kan følge med på hele etappene, et sykkelritt for unger, og pedalåt race, for å nevne noen få. - Vi skal lage en skikkelig folkefest, men vi ønsker ikke å trekke folket vekk fra bygdene, vi ønsker at det skal være folk langs hele veien hvor etappene skal gå, oppfordrer Kurt Jan Kvernmo.

Opprettet idéside på sosiale medier

Det er blitt opprettet en egen Facebook-side hvor ale kan komme med ideer og innspill til arrangementet Arctic Race of Norway. - Siden er opprettet, men enda ikke offentliggjort ettersom vi må finne en person som kan styre den, sier Kvernmo.