Salangen-Nyheter

For første gang til Salangen:

Folkepop hos Kåre

Tromsø-bandet har gjort seg kjent med å holde seg til den Nord-Norske visetradisjonen med sine låter.

SJØVEGAN: Tromsø-bandet Durmål kommer denne uka til Salangen for å holde en konsert på Kåre på Kaia. Vokalist, Eline Åsbakk gleder seg til å se Salangen. - Vi har bare vært i områdene rundt, så dette blir spennende, sier hun.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Folkepopbandet Durmål tar turen i fra Tromsø til Salangen fredag 16. september for å holde en forrykende konsert på Kåre på Kaia. Bandet er kjent for sine sanger som har en god miks mellom å være avslappende og glad, eller energisk og melankolsk. Vokalist i Tromsø-bandet, Eline Åsbakk er fornøyd med hvordan publikum tenker om sangene deres. - Jeg har hørt vi har blitt sammenlignet med Hekla Stålstrenga, og det er ingen feil. Vi er nemlig sterkt inspirert av den type musikk og omfavner roten i den nordnorske stilen vår, sier Åsbakk til nettavisen.

Nord-Norsk visetradisjon

Åsbakk forteller til nettavisen at musikken de skriver er sterkt inspirert av den Nord-Norske visetradisjonen. - Det er blandet inn litt forskjellig. Litt folkemusikk, litt pop, og ellers ting som passer til musikken, sier Åsbakk fornøyd til nettavisen. Hører du på Durmål sin musikk er det lett å legge merke til de store skiftene på humør i sangene. Noen er veldig glad, mens andre er litt blå. Åsbakk har en naturlig forklaring på det. - Vi liker å ha et stort spenn slik at alt ikke høres likt ut, men livet er jo litt opp og ned. Noen ganger er man glad, og andre ganger er man trist, sier Åsbakk. Hun legger til avsluttende til nettavisen at hun og resten av Durmål ser fram til å spille i Salangen fredag. 16. september.