Salangen-Nyheter

Kyrre Tunheim på Stortinget:

– Følte jeg ble hørt

F.v.: Sandra Borch (Sp), Geir Iversen (Sp), seksjonstillitsvalgt i ambulansetjenesten i Delta Kyrre Tunheim og Kjersti Toppe (Sp). FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN/OSLO: Denne uken var Kyrre Tunheim på Stortinget sammen med Senterpartiets stortingsrepresentanter Sandra Borch, Kjersti Toppe, og Geir Iversen og Ap-politiker Kari-Anne Opsal for å diskutere ambulanse-saken.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det har i lang tid vært en heftig diskusjon rundt ambulansetjenesten, og denne uken var seksjonstillitsvalgt i ambulansetjenesten i Delta, Kyrre Tunheim på Stortinget for å fremlegge sin side av saken for en gruppe stortingsrepresentanter.  Han var blitt invitert for å representere ambulansetjenesten og forhåpentligvis gi politikerne en større forståelse av at hele problematikken går i bunn å grunn ut over de som trenger ambulansetjenesten, altså pasienten. – Møtet gikk jo ut på dette viktige temaet og vi snakket blant annet om responstid, hjemmevakt, utdanninger innen ambulanse og ikke minst fremtiden til ambulansetjenesten, forteller Tunheim til nettavisen.

Følte han ble hørt

Tunheim ble invitert og fikk møte Senterpartiets representanter Sandra Borch, Kjersti Toppe og Geir Iversen og Arbeiderpartipolitiker Kari-Anne Opsal, og Tunheim forteller han ble godt mottatt og at politikerne holdt et åpent øre for hva han hadde å si som fagarbeider og tillitsvalgt. – Det er veldig positivt at politikerne tar denne saken alvorlig. Jeg vet at vi snakker samme språket når det kommer til denne saken, og det er kjempebra at man har følelsen av å bli hørt. Resultatet av dette møtet håper jeg vil gi effekt å blir tatt videre opp i systemet, og det tror jeg at blir gjort, opplyser seksjonstillitsvalgt i ambulansetjenesten, Kyrre Tunheim.

Kyrre Tunheim sammen med representant for Arbeiderpartiet, Kari-Anne Opsal fra møtet på Stortinget denne uken. FOTO: PRIVAT

Pasienten i fokus

Det er mange instanser som skal ha et ord i denne mye debatterte saken, men Tunheim understreker at det er ingen andre enn pasienten selv som står i fokus, og da er det logisk å heller tilføre enn å ta bort ressurser slik at pasienten lettere og raskere kan få den hjelpen de behøver. – Saken er jo viktig og berører hele Distrikts-Norge, men her er det snakk om penger allikevel må man spørre seg; Har vi noen å miste? Nei, det har vi ikke! Den eneste som taper på dette er pasienten, og det kan være oss alle sammen. Jeg er veldig takknemmelig for at jeg ble invitert til dette viktige møtet, og jeg sitter igjen med følelsen av å bli hørt, sier Tunheim avslutningsvis intervju med nettavisen.