Salangen-Nyheter

Arrangerer friluftstilbud i vinterferien:

For første gang i Dyrøy

Ungdomsarbeider i Dyrøy kommune Marthe Wilhelmsen forteller at dette er et tilbud som de har opprettet først og fremst for å prøve å samle ungdom mellom kommunene. FOTO: PRIVAT.

BRØSTADBOTN: I vinterferien inviteres det til spennende vinteraktiviteter i Dyrøy kommune. Hundesledekjøring, overlevelseskurs og vintercamp er noen av aktivitetene på lista.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I vinterferieuka arrangeres det spennende aktiviteter i Dyrøy kommune, blant annet kommer Midt-Troms Friluftsråd for å holde vinteroverlevelseskurs med overnatting, og det blir hundesledekjøring. Det er første gang at noe slikt arrangeres i Dyrøy. Ungdomsarbeider i Dyrøy kommune Marthe Wilhelmsen forteller at dette er et tilbud som de har opprettet først og fremst for å prøve å samle ungdom mellom kommunene. – Det har allerede vært flere som har meldt sin interesse for aktivitetene, men vi har enda kapasitet til enda flere. Det er satt påmeldingsfrist til 18. februar, men om det er noen som melder sin interesse etter dette skal vi gjøre vårt for at de skal få være med, sier Wilhelmsen.

Spennende og lærerike tilbud

Det er to separate arrangementer som er opprettet i Dyrøy. Det første med målgruppen 5. til 7. trinn, her er det en rekke spennende aktiviteter som aking, hundesledekjøring, bål, lek og annen moro. Det oppfordres til å ta med varme klær, ski og akebrett. Det andre opplegget er forbeholdt målgruppen 8. trinn til 3. trinn videregående. her er det lagt opp et spennende å lærerikt tilbud som innebærer blant annet snøhuleovernatting, skredkurs, etablering av vintercamp, i tillegg til flere andre aktiviteter. Røde Kors vil også være til stede å holde skredkurs. – Om det er noen som mangler utstyr så skal vi være behjelpelig med å prøve å skaffe dette til rette. Til den eldste gruppa har vi tilgjengelig blant annet soveposer og liggeunderlag. Ellers oppfordres det til å ha med egne ski for å komme seg til der campen skal være, her vil det være mulig å få litt drahjelp av hund også, forteller Marthe Wilhelmsen.

Påmelding kan gjøres via e-post til marthe.wilhelmsen@dyroy.kommune.no. For mer info KLIKK HER.