Salangen-Nyheter

Hyller et samepolitisk ikon:

Foredrag om Elsa Laula

TENNEVOLL: Forfatter Siri Borch Johansen (bildet) skal i morgen kl. 19.00 holde et foredrag på Lavangen Bibliotek. Foredraget omhandler Elsa Laula Renberg som er et stort samepolitisk ikon over hele sápmi.

Publisert:

Annonse
Annonse

Siri Borch Johnsen er en samisk forfatter ifra Finnmark som har nylig gitt ut en biografi som skildrer Elsa Laula Renbergs liv, både hennes gode og dårlige sider. Renberg var født i 1877 og var en samisk foregangskvinne. Hun er kjent for sine utrettelig kamp for samiske rettigheter og samisk organisasjon. Hun var med å arrangere det aller første samiske landsmøte som ble holdt 6. februar 1917. Nå er hun et stort samepolitisk ikon over hele sápmi. Landsmøtet dannet grunnlaget for feiringen av Samefolkets dag som holdes hvert år den 6. februar.

Inspirert

Foredraget skal  handle om Renberg sitt livsløp, politiske innvirkninger og hennes personlige liv. - Jeg ble inspirert av å skrive om henne på grunn av at jeg alltid ser et bilde av henne, blant annet under Samefolkets dag. Det er veldig mange motstridende kilder om henne, og det er dette som gjør det spennende,  å finne ut hva som faktisk er fakta, forteller Borch til nettavisen. Foredraget foregår i Lavangen Bibliotek i morgen og har gratis inngang.