Salangen-Nyheter

En reise tilbake i tid:

Forfedrenes historie

Dette er noe av det du kan se i butikkutstillingen ute på Medby. FOTO: CAMILLA FINVIK

MEDBY/SALANGSVERKET: I år er det 100 år siden Per Willy Knutsens oldeforeldre, Rasmus og Adelie Eleonore Knudsen startet kolonialforretning på Medby i Salangen. Det markeres med gode tilbud og tilbakeblikk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Rasmus og Adelie Eleonore Knudsen kom til Medby i 1910. De startet først bakeri og kafé, men på grunn av sykdom kunne ikke Rasmus Knudsen fortsette som baker. De startet derfor kolonialbutikk med navnet A. E Knudsen AS i 1913. Adelie døde i 1939 og butikken ble nedlagt og revet. Materialene ble brukt til å bygge to nye hus i nærområdet.

Ny epoke

I 1939 bestemte Per Willy Knutsens besteforeldre, Christian og Petra Knutsen seg for å opprette en ny kolonialbutikk i huset nedenfor der Joker har beliggenheten i dag. De ville ta opp arven etter sine foreldre/svigerforeldre. Denne butikken ble drevet fra 1939 til den ble lagt ned i 1971. Joker Salangsverket ble bygget i 1965 og var den første selvbetjente butikken i kommunen.

Jubileum

Per Willy Knutsen er mannen som driver og eier Joker Salangsverket i dag. Han syns det er kjempespennende å ta opp arven etter hans forfedre. - Jeg har i anledning 100 års jubileumet viet en del av kaffekroken i butikken med gamle ting og bilder jeg har klart å skaffe. Mesteparten er fra mine besteforeldre, men jeg har også klart å finne noen småting fra mine oldeforeldre, sier han til nettavisen. - Stikk gjerne innom butikken for et lite tilbakeblikk. Det vil også komme noen ekstra gode tilbud i forbindelse med jubileet i løpet av sommeren/høsten, avslutter Knutsen.