Salangen-Nyheter

LO's sommerpatrulje i Salangen:

Fornøyd med bedrifter

På bildet: LO's sommerpatrulje var i går i Salangen. Cato Skare (t.h) og Oddbjørn Nordli (t.v) var fornøyd med bedriftene i bygda. FOTO: JON HENRIK LARSEN

I går ettermiddag besøkte LO's sommerpatrulje Salangen og noen utplukkede bedrifter. - Vi er fornøyd med arbeidsforholdene her i bygda, sier Cato Skare (t.v) i patruljen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

For 25.året på rad er LO's sommerpatrulje på veien igjen. Som vanlig vil patruljens hovedfokus være å følge opp at ungdom i sommerjobb har fått skriftlige arbeidskontrakter, slik de har krav på. Ungdommens arbeidsvilkår er viktig for LO, og ungdom skal ikke behandles dårligere enn øvrige arbeidstakere. Mange unge har sitt første møte med arbeidslivet gjennom sommerjobben. LO mener det er viktig at ungdommen blir tatt godt vare på i sommerjobben, og at de får et godt første møte med arbeidslivet. Sommerpatruljes viktigste oppgave er derfor å informere ungdom om egne rettigheter og plikter i arbeidslivet, og veilede dem når ting går galt.

Manglet kontrakter

Patruljen som besøkte Salangen i går ettermiddag var innom seks ulike bedrifter i bygda. - Vi var innom disse bedriftene og ble veldig fornøyd når vi gikk ut i fra dem. Eneste var at på to ulike bedrifter manglet det arbeidskontrakter til en av de ansatte. Men dette ble rettet på i løpet av dagen, sier aktiv medlem i LOs sommerpatrulje, Cato Skare til nettavisen.

Fikk prate med unge

De to representantene fra sommerpatruljen fikk prate med 11 ulike ungdommer som var i arbeid i Salangen. Disse var i aldersgruppen fra 13 til 30 år. - Noen av arbeidsgiverne på bedriftene vi besøkte ble litt stram i ansiktet når vi kom på uanmeldt besøk. Men etterhvert så ble de mer glad når vi hadde en del informasjon og gi, som var både viktig for dem og arbeistakeren. Alt i alt er vi veldg fornøyd med forholdene i Salangen, sier Skare i LOs sommerpatrulje til nettavisen.