Salangen-Nyheter

Rektor ønsket barna velkommen:

Første før-skoledag

Første skoledag i går på førskolen var spesielt for de unge elevene. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Onsdag og torsdag er det førskoledager ved Salangen skole. Svært mange håpefulle møtte frem på skolen for å få ett innblikk i hva som skal skje til høsten. Maria (bildet) på 5 år gleder seg veldig til skolestart.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Rektor ved Salangen skole, Lars Georg Nordhus, ønsket barna velkommen til førskolen. Nordhus har bare gode minner fra sin egen første skoledag. Han tror at det blir morsomt for barna og begynne på skolen til høsten. - Det er en lang tradisjon ved de fleste skoler i landet at de har førskole for alle nye elever. Der blir de kjent med de andre elevene, lærerne og andre voksne, f.eks fra SFO, sier Lars Georg til nettavisen.

Rektor Lars Georg Nordhus er svært fornøyd med de to første førskoledagene ved Salangen skole. FOTO: ALEKSANDER WALØR 

Foreldre har vært til stede

Det var onsdag og torsdag 21 elever på førskolen. De fleste barna kjenner hverandre fra barnehage og nabolag, så det å bli kjent med skolen, rutiner og regler kan nok være en utfordring. - Foreldre har også vært til stedet i dag, men kun på morgenen. De forlater da skolen etter en stund, og lar sine håpefulle bli igjen, sier rektor Nordhus.

Spente elever følger med på hva lærer Guri Hind forteller om. FOTO: GURO BJØRNSUND

- Blir nok å huske denne dagen

Elevene som nettavisen fikk en prat med forteller at de syns det er kjempegøy å være på skolen, og at de gleder seg til høsten når de skal begynne for alvor. - Det har vært mye lek og moro, og barna har vært ute i det fine være som vi har fått nå. De syns det er spennende, gøy, har spilt fotball, husket i huskestativ og lekt i sanden. De har også fått meldemappe og skoleplan i dag, så de blir nok å huske denne dagen med glede, avslutter Lars Georg Nordhus til nettavisen.