Salangen-Nyheter

Luftfartshistore skal skrives på Evenes:

Første godkjente flyving

Hvis alt går etter planen vil det skrives luftfartshistorie i Salangen denne våren når Ehang Scandinavia skal gjøre den første godkjente flyvingen i den vestlige verden med autonome passasjer-droner. Planen er at dette skal skje på Elvenes. Det ser administrerende direktør ved Ehang Scandinavia, Steinar Nordman Bjugn frem til.

STAVANGER/ELVENES: Hvis alt går etter planen vil det skrives luftfartshistorie i Salangen denne våren når Ehang Scandinavia skal gjøre den første godkjente flyvingen i den vestlige verden med autonome passasjer-droner. Planen er at dette skal skje på Elvenes.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nå kan Elvenes i Salangen bli en del av internasjonal luftfartshistorie. Administrerende direktør ved Ehang Scandinavia, Steinar Nordman Bjugn forteller til nettavisen at det har vært jobbet i flere år med planleggingen av dronetaxier. Og etter hvert også cargo transport med droner til ubemannede oljeplattformer, nå begynner brikkene å falle på plass. – Planen er å få kjørt verifikasjonsflyving på denne maskinen på Elvenes i Salangen etter at pilotene har fått opplæring i Kina. Det er enda ikke fastsatt en bestemt dato for når dette skal skje, men planen er at det ville finne sted enten i slutten av mai eller i begynnelsen av juni, sier Bjugn til nettavisen.