Salangen-Nyheter

Se de nye severdighetene i Gratangen:

Forteller om krigshistorie

Dette er de nye, flotte informasjonskiltene som er satt opp ved Laberg i Gratangen. FOTO: PRIVAT.

Dette er de nye, flotte informasjonskiltene som er satt opp ved Laberg i Gratangen. FOTO: PRIVAT.

LABERG: Ved Laberg i Gratangen er det nå satt opp to flotte informasjonsskilt som omhandler DS Dronning Maud og okkupasjon og kystfart. Det er Troms fylkeskommune som har laget skiltene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Etter at fylkeskommunen var på befaring i 2016 i Gratangen, fikk seniorrådgiver ved Nordnorsk fartøysenter, Birger Mikkelsen som ledet omvisningen en forespørsel om å sette opp noen informasjonsskilt ved de plassene hvor det skjedde vesentlige hendelser under andre verdenskrig. - Jeg hadde med meg representanter fra Troms fylkeskommune på en omvisning i kommunen, og fikk deretter en forespørsel om jeg kunne sette opp informasjonsskilt både her på Laberg og ved Turiststasjonen, forteller Mikkelsen

Skiltene er strategisk plassert med fantastisk utsikt over fjorden. FOTO: PRIVAT.

Kommer også skilt ved Turiststasjonen

Nordnorsk Fartøysenter har en egen avdeling som heter bygningsvern hvor Mikkelsen jobber, de har stort fokus på ivaretakelse, restaurering og bevaring av alle typer kulturminner i Gratangen kommune, men får god støtte fra andre etater. - Det er fylkeskommunen som har laget disse skiltene til oss, og jeg synes de er fantastisk fine, de er lett å lese og det er mange flotte bilder. De ligger også fint til på Laberg og er lett synelige. Det vil etter hvert komme opp skilt ved turiststasjonen også som vil omhandle krigshistorien der, sier seniorrådgiver ved Nordnorsk Fartøysenter til nettavisen.

Seniorrådgiver for byggningsvern ved Nordnorsk fartøysenter, Birger Mikkelsen. FOTO: PRIVAT.

Her er skiltet som skal satt opp ved turiststasjonen i Gratangen. FOTO: PRIVAT.

Annonse