Salangen-Nyheter

Kåret som Nord-Norges beste fotograf:

- Fotograferer det jeg ser

Inger Kristin Hognestad kunne stolt vise frem noen av bildene hun meldte på i konkurransen med. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Amatørfotograf Inger Kristin Hognestad fra Sjøvegan ble kåret som beste fotograf i Nord-norsk fotomaraton 2015.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Hvert år arrangeres Nordnorsk fotomaraton og i fjor hadde Salangen Fotoklubb gleden av å invitere fotoklubbene og andre amatørfotografer i Nord-Norge til fotomaraton. Fotomaraton er en konkurranse med ulike temaer som skal fotograferes innenfor en kort tidsperiode. Det ble delt ut seks temaer og det kunne leveres tre bilder til hvert av temaene. Amatørfotograf Inger Kristin Hognestad fra Sjøvegan ble kåret til beste fotograf i Nord-Norsk fotomaraton 2015.

Aktiv fotograf

Inger Kristin Hognestad er en aktiv hobby fotograf i Sjøvegan og er stadig ute og knipser bilder. - Jeg er liker å fotografere kulturlandskap med folk. Jeg har enda ikke mestret å bare ta bilder av fjell og skoger. Da jeg flyttet til Sjøvegan meldte jeg meg inn i fotoklubben og der har jeg vært siden og trives veldig, sier Hognestad.

Ikke første gang

Begrunnelsen for at hun gikk av med seieren som beste fotograf, var at hun hadde flest premierte bilder i de ulike temaene. - Noen av temaene var bevegelse, kontrast, fargen rød og samhold. Da vi fikk vite temaene var det viktig for meg å komme med en idé for å finne ut hva jeg kan gjøre for å få visualisert ideen. Det er selvfølgelig artig å vite at andre synes at bildene mine er gode, avslutter Hognestad til nettavisen.