Salangen-Nyheter

Nå er Ole (20) i NUs sentralstyre:

Fra bygda til byen

Ole Dolmseth fra Dividalen i Målselv har kommet inn i Natur og Ungdom sitt sentralstyre. Foto: Isabelle D. F. Poole

Med en oppvekst på småbruk har Ole Dolmseth (20) fra Dividalen alltid hatt en nær tilknytning til naturen fra en tidlig alder av. Nå, rett etter å ha fullført sin førstegangstjeneste i Sjøforsvaret, har han begynt som sentralstyremedlem i Natur og Ungdom.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2022 kl 17:27

Han blir en viktig stemme for Nord Norge i Natur og Ungdom sitt sentralstyre fremover.

- Det sies at du vet ikke hva du har før du mister det, og det stemte i alle fall for meg. Gjennom mye livet mitt hadde tok jeg egentlig for gitt det å vokse opp et sted med både gårdsdyr og så mye fantastisk urørt natur. Det var først når jeg flyttet til Tromsø for å gå på videregående, at jeg virkelig fikk formet litt perspektiv. Jeg begynte å innse hvor utrolig heldig man egentlig var, og hvor mye det egentlig betydde for meg. Mye av dette la nok grunnlaget til at man i 2019 ble medlem, og deretter styremedlem i Tromsø NU, sier Ole Dolmseth til nettavisen.

Valgt inn i lokallagets styre

Ikke lenge etter å ha vært på sitt første møte i Tromsø NU ble han valgt inn i lokallagets styre.

I lokallaget jobbet de med ulike nasjonale saker, hvorav Repparfjord og spesielt oljefritt Barentshav var noen av disse. Dette var rundt den tiden Klimasøksmålet begynte å trappe opp mot lagmannsretten, og deretter videre til Høyesterett.

- Selv om 2020 var et år fult med pandemi, var det ikke minst året hvor Klimasøksmålet begynte å nå sitt klimaks. Vi ventet i stor spenning på hva resultatet fra høyesteretten skulle bli, og dessverre ble vi møtt med en enorm skuffelse når dommen falt. Det beviste nok en gang at kampen for klimaet var langt fra over, sier Ole til nettavisen.

I etterkant av utfallet til Klimasøksmålet har det blitt sendt en klage til den europeiske menneskerettsdomstol, hvor staten må svare for seg.

- Vi har stor tro på søksmålet i EMD, og tror Norge vil få øyene opp for vårt ansvar for global oppvarming, om de får høre det fra internasjonale myndigheter. Så etter å ha fulgt med fra sidelinjene mens man nå har vært gjennom førstegangstjenesten er jeg klar igjen til å kjempe for klimaet, havet, og ikke minst naturen, avslutter Ole Dolmseth til nettavisen.

Nøkkelord