Salangen-Nyheter

Saltstein fra Himalaya:

Fra Himalaya til Sjøvegan

Daglig leder ved Z Interiør, Kari Rognsaa (t.v.) og Mary-Anne Winstanley har flere gode mat-ideer som de vil dele med kundene som kommer innom denne søndagen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Damene ved Z Interiør besøkte en stund tilbake Gave & Interiørmessen i Lillestrøm. Der skaffet de et unikt redskap som de skal demonstrere nå på søndag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Har du en eksentrisk amatørkokk i familien, eller har du kanskje en Gordon Ramsey i magen selv, er det lett å snakke av erfaringen sett at kjøkkenet gjenspeiler maten. Det er ikke alltid at ingrediensene er tingen du trenger, men eller gode redskaper som gir lørdagsmiddagen det siste puffet det trenger til å være fabelaktivt og minnesverdig. Daglig leder ved Z Interiør, Kari Rognsaa og Mary-Anne Winstanley fikk smake på mat servert på en unik rosafargede redskapet i Lillestrøm, og de vet hva de skal servere til de som kommer innom i helga. - Det er et morsomt redskap, fordi at den er annerledes. Det er en slik ting som passer til han som har alt, sier Winstanley og ler.

Ikke bare har saltsteinen mange bruksmuligheter, men den er også 100% naturlig. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Fra Himalaya

Redskapet som snakkes om er en blokk rosa salt, plassert på en plate med stål-håndtak. Denne blokken har reist helt fra foten av Mount Everest for å gi smaksløker verden over en opplevelse som sent blir å glemmes. Det er mye saltsteinen kan brukes til, og derfor vil damene ved Z Interiør dele flere gode ideer for hva den kan brukes, og skal til og med ha noen smaksprøver klar. - I Lillestrøm smakte vi på tomater som lå en viss tid på saltsteinen. Siden maten trekker saltet inn naturlig, smaker det mye bedre enn normalt. Man kan også varme saltsteinen opp i ovnen, og for eksempel putte en biff på den og steke videre. Mer blir jeg å dele på søndag, sier Kari Rognsaa med et smil.