Salangen-Nyheter

Deltok på Skolejoggen:

Fra Sjøvegan til Otta

Det er viktig å varme opp før man løper fra startstreken. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Det er viktig å varme opp før man løper fra startstreken. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: I går formiddag jogget flere av elevene ved Salangen skole til Elevlund og vel så det for å delta på årets skolejogg.

Publisert:

Annonse
Annonse

Elevene stod oppstilt på skolegården for å gjøre seg klar til å jogge, mens lærerne stod ute og heiet frem klassen sin. Skolejoggen 2016 arrangeres av SOS-barnebyer og hvert av skrittene elevene tok skal symbolisere strekningen de syriske flyktningbarna har gått for å komme til Norge. Det var lærer Kenneth Heggelund som hadde kontroll på elevene, fra mellomtrinnet og opp til ungdomstrinnet, og sendte de til fots i tur og orden.  - Husk at bussen går ti på halv tre!, motiverte Heggelund til de siste elevene som sprang fra startstreken.

Elevene stilte seg opp for å gjøre seg klar til å jogge av gårde. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Kom til Otta

Elevene viste seg å være godt informert om hva de sprang for, noe som Heggelund kunne bekrefte. - De har blitt informert i forveien at dette er et solidaritetsløp der fysisk aktivitet kombineres med engasjement for de utsatte barna i verden. Det har nesten vært 100 prosent oppmøte i dag noe som er veldig bra, forteller han til nettavisen. Elevene hadde mulighet å løpe 3, 6 eller 10 kilometer, og til sammen skal alle norske elever til sammen ha jogget 4 776 km. som er avstanden fra Damaskus til Oslo. Etter et rask regnestykke kunne Heggelund informere at elevene har til sammen jogget 1 360 kilometer.  - Det er jo nesten den avstanden fra Sjøvegan til Otta, sier han avsluttende til nettavisen.

Annonse