Salangen-Nyheter

Øykommunen er en arbeidsplass mindre

«Frantsen Junior» er solgt

Her forlater fartøyet MS «Frantsen Junior» kaia i Hamnvik for siste gang. Nå blir det ny tilværelse i Austervoll kommune.
 Foto: Asbjørg Nikoline Frantsen

Her forlater fartøyet MS «Frantsen Junior» kaia i Hamnvik for siste gang. Nå blir det ny tilværelse i Austervoll kommune. Foto: Asbjørg Nikoline Frantsen

Fiskeriselskapet Regina Fisk AS i Hamnvik i Ibestad kommune har nå solgt fartøyet MS «Frantsen Junior».

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2022 kl 15:22

Annonse
Annonse

Sist mandag ved 16-tiden gikk båten ut fra kaia i Hamnvik for siste gang. Den satte da kurs for Austervoll kommune på Vestlandet, der den skal fortsette sitt virke.

Det er selskapet Norderveg Holding AS i Bekkjarvik som er ny eier. Nå har den skiftet navn til MS «Slottseint».

Skipet er solgt med tilhørende kvoter for pelagisk fiske etter NVG sild, nordsjøsild, makrell og lodde. Fartøyet er 54,2 meter, er bygd i 1966 og ombygd i 1980.

Regina Fisk As var eid av Oleif Holding AS og Svein Atle Holding AS, og med Kjersti Frantsen som daglig leder. Familieselskapet omsatte for 33,5 millioner kroner i 2021, og hadde et årsresultat på 8,9 millioner kroner.

Vemodig dag

En av aksjemajoritetseierne Svein Atle Frantsen sier det er litt vemodig at båten nå har forlatt Ibestad.

- Det føles sånn passelig bra nå som den er borte. Det er egentlig veldig vemodig. Vi har jo drevet med fiske og båt i 45 år, så det og slutte nå blir rart, sier Svein Atle på telefon til nettavisen. Han understreker at eierne i familieselskapet er fornøyd med salgssummen på båten.

Han fjernet også selv navnet på båten før den reiste. Dette navnet skal nå få hedersplass på brygga til Frantzen i Hamnvik.

- Den har jo hatt sitt virke her i 21 år. Den kom hit i 2001. 10-12 mann har jo vært ansatt og hatt sitt virke på båten. Så det er jo arbeidsplasser som nå også er borte, sier Svein Alte Frantsen
til nettavisen.

Sjarkfiske

Nå venter pensjonisttilværelsen på Svein Atle. Og den ser han frem til.

- Ja, det blir fint å være pensjonist. Jeg er jo ikke helt ferdig med båt og fiske enda. Jeg har jo en sjark med rettigheter og konsesjoner som jeg kommer til å bruke, og kanskje også tilbake på fiske på Finnmarka, sier Frantsen til nettavisen.

Annonse