Annonse
Salangen-Nyheter

Gamle bilder og postkort:

Frem fra gamle arkiv

Bildet er tatt mot Sjøvegan i Salangen kommune. Postkortet er fra 1952. FOTO: MITTET & CO AS

Bildet er tatt mot Sjøvegan i Salangen kommune. Postkortet er fra 1952. FOTO: MITTET & CO AS

SJØVEGAN: Magnar Vikøren bak Facebook-siden «Gamle Bilder og gamle postkort» har funnet gamle postkort fra Salangen som strekker seg tilbake til 1948.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Han forklarer at han bruker bildesiden som en hobby hvor han legger ut bilder fra hele landet. - Jeg kjenner som regel ikke til lokale forhold eller bakgrunn til bildene, bortsett fra det jeg kan lese meg til, eller steder jeg har tilknytning til. Så jeg kan dessverre ikke gi noe informasjon på disse to bildene, forklarer Magnar ovenfor nettavisen.

Strokkenes, mellom Nervatnet og Øvervatnet på Sjøvegan. FOTO: J. H. HAAKSTAD.

Mimrer tilbake

Vår lokale historiker Eliseus Rønhaug var 19 år gammel på 1950-tallet og han kjenner igjen navnet på den ene fotografen. - Haakstad eide Sjøvegan hotell og bokhandelen som var i samme bygg som banken pleide å holde til i Salangen. Bokhandelen i underetasjen og hotellet i etasjen over, forklarer Rønhaug ovenfor nettavisen. Rønhaug mimrer tilbake om at det var betydelig flere butikker og kafeer enn det er i dag. - Den gangen hadde vi flere butikker, kafeer, og blant annet var meieriet i drift. Lundkaia hadde også båtanløp med turer til og fra Harstad og Tromsø, mimrer Rønhaug ovenfor nettavisen.

Annonse