Salangen-Nyheter

Fjellkysten hotell:

Fremmer kystkulturen

SOLØY: Innehaver av Fjellkysten Gjestehus forteller om årets turistsesong og konseptet "Kystkulturveien".

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Til tross for forholdsvis rolige tider turistmessig er det en del trafikk på Fjellkysten. - Det er noe mindre utlendinger i år enn det har vært de siste årene, men vi har en del aktivitet likevel, spesielt i helgene i forbindelse med arrangementer, sier innehaver Tor Lyngmo. Videre forteller han at de fleste som har tatt turen innom i år har kommet fra Finland, Sverige eller andre steder i Norge. Noen besøker slekt, veldig mange tar turen innom Polar Zoo, andre har valgt kystruta foran E6 og noen kommer innom på sin ferd langs Kystkulturveien.

Ønsker å fremme norsk kystkultur

Kystkulturveien er et konsept som skal fremme og tilgjengeliggjøre kystkultur. Herunder går historie, tradisjonell mat, overnattingstilbud, vandring i terreng, fiske og mer. På dette nettstedet finner en mer informasjon, samt et kart med oversikt over severdigheter, overnettingssteder og andre besøksverdige steder i nærområdet. - Hensikten med dette konseptet er å fremme norsk kystkultur samt gjøre informasjonen lett tilgjengelig for folk, forklarer Lyngmo. På kartet finner en i Salangen både Elvelund Camping, Garsnes Brygge og Lundbrygga.

Ingen planlagte arrangementer

- Nå på sommeren foregår det så mye rundt omkring i forhold til arrangementer og konserter, at vi velger å ta en pause fra slikt. Sånt legger vi heller til den perioden på året der det ikke foregår så mye andre steder, sier Lyngmo. Mer om Fjellkysten og det som skjer der kan du lese på Fjellkysten.no.

Annonse