Salangen-Nyheter

Salangsværing er Easymeeting-gründer:

Fremst i teknologifronten

Hans Johan Tofteng startet sin teknologiske reise med salg av lydtjenester fra lille Salangen på 90-tallet. I dag er han gründer av et selskap som har brukere i hele verden. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Hans Johan Tofteng startet sin teknologiske reise med salg av lydtjenester fra Salangen på 90-tallet. I dag er han gründer av Easymeeting som har brukere over hele verden.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

For Hans Johan er det kort vei mellom lyd og bilde, og mellom teknologi og mennesker. Potensialet for å gjøre avstandene enda kortere er større enn sjansen for en regnfull nordnorsk sommer i følge Tofteng. – Teknologi skal knyte sammen mennesker, ikke skille dem, sier Hans Johan og legger til at da må man gjøre teknologi enkel å bruke. Easymeeting er et møterom på nett som er enkelt å bruke, og brukerne skal ikke trenge å ha mastergrad i teknologi for å møtes. Ett klikk skal være nok og skulle det ikke være nok har selskapet brukerstøtte. Firmaet har brukere og ansatte i hele verden men basen er selvsagt i nord, nærmere bestemt Tromsø.

Velferdsteknologi

Møterom på nett er selvsagt ikke Hans Johan Toftengs eneste teknologiske mål. I dagens kunnskapssamfunn der vi debatterer hvordan mennesker skal kunne bo hjemme hos seg selv så lenge som mulig, har samfunnet ennå ikke startet å utnytte teknologien fullt ut mener Tofteng. – Stikkord som enkelt og brukervennlig må være ledende. Eksempelvis er det intet som hindrer oss i å utvikle smartklokker til å dele informasjon om blodtrykk, puls også videre med lege og sykepleier på den andre siden av skjermen eller å samle hele storfamilien sammen i en skjermrute selv om de sitter på hver sin side av kloden. Uavhengig av om teknologien skal knyte sammen fagpersonell og bruker eller storfamilien må tillit til teknologi ligge i bunnen.  Det må være enkelt og brukervennlig dersom vi skal bli digitale brukere og utviklere, er Tofteng sikker på og viser til at Easymeeting allerede har kjørt tester på videomøter som en del av velferdsteknologien og mottatt positive tilbakemeldinger.

Via Easymeeting har brukerne mulighet til å legge inn flere personer i samme samtalen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Det digitale storfylket

Easymeeting AS har jobbet lenge med undervisning og digitale klasserom er et annet verktøy Easymeeting-grûnderen nå har startet utviklingen av sammen med Universitet i Tromsø. Samtidig ser han et digitalt mulighetsrom i sammenslåingen av Troms og Finnmark fylket. – Avstandene i denne nye store regionen burde gi oss et fortrinn til å utvikle oss digitalt og bli den ledende digitale landsdelen, er Easymeeting-gründerens oppfordring til landsdelens politikere. Det vil være mye økonomisk å spare på å digitalisere møter og seminarer for fremtidens store region samtidig som man opparbeider seg uvurderlig digital kompetanse.