Salangen-Nyheter

Drøftet det nye Coop-bygget:

- Fremstår som mørk

Ressursutvalget hadde flere gode innspill som de ville ta videre til arkitektene. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Ressursutvalget i Salangen hadde et ekstraordinært møte der medlemmene gikk gjennom og drøftet tegningene på det nye Coop-bygget på Sjøvegan. De har nå sendt tilbakemeldingene til Coop.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Under møtet ble det lagt frem at Coop ikke vil være en utbygger av boliger på taket. Det er Block Berge som er entreprenør for hele bygget, og Coop ønsker vedlikeholdsfrie bygg, derfor har Coop valgt de som entreprenør. Coop legger tilrette for at eksterne aktører kan få muligheter til å tilrettelegge for boliger i 2.etasje.

Uenighet med flatt tak

Ressursutvalget hadde tatt takhøyden på potensielle boliger, og utsikten utover havet til betraktning. - Hvis det bare blir svart eller grått på veggene rundt bygget vil det vises veldig godt. Det blir ganske massivt ut i mot havet. Er det mulighet for å brekke det med farger og slikt?, spurte SVs Svein-Magne Forsgren. Høyres Geir Vadstein var uenig med at bygget bare skulle ha et flatt tak. - Jeg har sett så mange slike bygg med flate tak. Jeg liker det ikke. De klarer bedre enn dette!, kommenterte Vadstein.

- I forhold til søppel og varemottaket. Hva med lukt som kan oppstå av dette?, under Geir Vadstein. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Ikke ønskelig

Høyres Nina Årvold ønsket ikke at det skulle være varemottak mot sjøen. Spesielt ikke i nærheten av parkområdet, der folk kanskje skal sitte og spise is. - Det vil stå søppelkonteinerne i nærheten av vareinntaket, og det ser som regel ikke fint ut, sier Årvold. Leder av utvalget, Tor-Magnus Østvik poengterte at fasaden fremstår som mørk. - Varemottak og fasaden fremstår som meget mørk. Det er bra at de har tatt signaler for leiligheter, men en hyttelandsby på taket er ikke ønskelig fra vår side, konkluderte Østvik.