Salangen-Nyheter

Musikalsk glede med Beat & Quiz:

Friskt konkurranse

Dina Bergseth Bay (t.h.) kan skryte av gode oppmøter på tidligere arrangementer ved Kåre på Kaia, og håper kombinasjonen med quiz og musikk skaper knall stemning neste fredag.

SJØVEGAN: Musikk er kjent for å bringe folk sammen, og kommende fredag blir det en herlig mix av allsang og musikalsk quiz, når Asle Fjell-Skardal arrangerer Beat og Quiz ved Kåre på Kaia.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

For første gang i historien, blir det arrangert Beat & Quiz med Asle i Salangen kommune. Beat & Quiz med Asle er et konsept som startet i 2000-tallet, og som har blitt bearbeidet over mange år mens Asle har reist over hele fylket og skapt knall stemning. Nå er det like før Kåre på Kaia får besøk av Beat & Quiz med Asle. - Vi ble kontaktet av Asle som spurte oss om vi hadde plass og mulighet til at han kunne stelle i stand noe her. Jeg har hørt om konseptet, når han arrangerte det i Lavangen, forteller Dina Bay ved Kåre på Kaia. Den lokale kafeen har arrangert quizer før, og Bay er sikker på at dette vil slå an. - Quiz hos oss er allerede ganske populært, og jeg vet salangsværinger er glad i musikk, så denne kombinasjonen er lovende. Kommer folk med lave skuldre og godt humør tror jeg dette blir veldig bra, sier Bay fornøyd til nettavisen.

En pubversjon

Asle Fjell-Skardals konsept ble videreført til en pubversjon av den allerede kjente musikkquiz-programmet fra NRK, og det er en miks av tradisjonell spørsmålsstilling og allsang, hvor man kan være med og synge for å tjene verdifulle poeng. Asle har erfart dette fort vekker et sterkt konkurranseinstinkt hos de fleste. - Jeg har opplevd at de som synger minst, blir mest aktiv når konkurranseinstinktet slår til, sier Asle og ler. Det er to lag som konkurrerer mellom hverandre. Asle deler opp lokalet slik at det blir en stor andel på hvert lag. - Det burde vært minst 30-40 mennesker med for å skape et godt trykk, men det er viktig at når lagene deles inn at det blir jevnt, så det man ikke putter alle som allerede jobber med musikk på et og samme lag, informerer Asle.

Asle Fjell-Skardals konsept slo igjennom når han startet det tidligere på 2000-tallet, og håper det også slår an her i Salangen. FOTO: PRIVAT

Kunnskapsrik

Beat & Quiz med Asle har vist seg å være populær, og Asle hadde på et punkt nærmere 120 deltakere da han arrangerte det på Andørja. I følge Asle opplever han også en stor variasjon blant de besøkende. - Det kan komme ungdommer på 20 år som skal konkurrere mot andre helt opp i 60 årene. Derfor har jeg mye variasjon i musikken. Eldre musikk fra 50-tallet, helt fram til pop-musikken i dag. I tillegg til at jeg henter inn fra både Norge og internasjonalt, sier Asle til nettavisen, og legger avsluttende til at han selv ser fram til musikkquiz-kvelden ved Kåre på Kaia. - Hvis dette slår an, blir jeg å returnere i framtiden også. Kanskje jeg da blir å holde noen konserter også, avslutter Asle fornøyd til nettavisen. Beat & Quiz med Asle Fjell-Skardal går av stabelen fredag, 26. januar fra Kl. 21.30 til 00.00.