Salangen-Nyheter

Politisk seier feires i Gratangen

Fylkesvei skal endelig utbedres!

Nå kan lokalbefolkningen i Gratangen juble over at fylkesvei 7806 mellom Årstein og Tennevoll er på lista over reinvesteringsprogrammet for Troms.

Ordfører Anita Karlsen (Sp) i Gratangen kommune, har forleden mottatt gladnyheten om at fylkesvei 7806 endelig skal utbedres. Dette går fram av fylkesrådets vedtak i dag i sak om reinvesteringsprogrammet for fylkesveier i Troms. Fylkesrådets vedtak er innstilling til fylkestinget som skal behandle saken i mars. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

En stolt ordfører i Gratangen kunne i går feire i lag med sine innbyggere at fylkesrådet har prioritert fylkesvei 7806 Årstein - Tennevoll på lista til reinvesteringsprogrammet for Troms. Arbeidet med utbedring planlegges med oppstart i 2022 fra Årstein i Gratangen.

- Dette er en skikkelig gladnyhet for folk og næringsliv i Gratangen, og jeg vil gi ros til fylkesrådet og Senterpartiets fylkespolitikere som bokstavelig talt har banet vei for utbedring av fylkesvei 7806, sier ordfører Anita Karlsen (Sp).

Hardt arbeid

Hun har siden hun ble ordfører jobbet hardt på ulike arenaer for å få den nedslitte veistrekningen inn på prioriterte budsjetter. Nå har arbeidet høstet frukter, og fylkesvei 7806 fra Årstein i Gratangen til Tennevoll i Lavangen er en av «lottovinnerne» blant fylkesveiene i Troms.

- Behovet for utbedring er stort. Veistrekningen er totalt nedslitt og har en bæreevne som ikke tåler dagens belastning fra hverken lokale/regionale næringsaktører eller gods- og kollektivtransport, sier Karlsen. Ikke minst er det viktig for utrykningskjøretøy at veistandarden heves!. Dårlige og utrygge veier bremser utviklingen. Dette skaper også negative rammer for trivselen til lokalbefolkningen som i hverdagen bruker fylkesveien til jobb, barnehage/skole, kommunale og private tjenester og fritidsaktiviteter. Veien er heller ikke anbefalt til ferdsel under Norgesferie blant bobil- og campingvognturister, sier Anita Karlsen bestemt.

Løsningsorientert dialog

Gratangens ordfører har over et par år hatt en god og løsningsorientert dialog med fylkeskommunens avdeling samferdsel, region vest, vedrørende fylkesvei 7806, samt med fylkespolitikere. Fylkeskommunen har også vært invitert til møte i Gratangen med ordførere fra både Gratangen og Lavangen.

Stortingspolitikere fra Senterpartiet var også på befaring sist høst under valgkampen for å fremheve at etterslepet på fylkesveier er alvorlig for myke og harde trafikanter, og at dette er en sak av nasjonal og regional karakter, samt en fanesak for Senterpartiet. i følge Anita Karlsen.