Salangen-Nyheter

Klesbyttedagen hos Kåre:

Gamle klær blir nye

Kjersti Sagerup fant en skjorte til hennes jente. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Kåre på Kaia hadde åpne dører på søndagen da de holdte Den Store Klesbyttedagen. Kjersti Sagerup var en av de som hadde tatt turen innom for å myse på hva slags klær som var å finne.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

På søndag kunne man nesten undre på om Dina Bergseth Bay hadde bestemt seg for å drive klesbutikk da ulike klestøy var hengt opp i lokalene. Det viser seg bare at hun avholdte en klesbyttedag der man kunne bytte et klesplagg for et annet. Selv om Bay ikke fant den nye sommerkjolen var hun veldig fornøyd med å finne en ullgenser og en sportsgenser. - Jeg byttet inn et par kjoler, bukser og noen barneklær, sier hun fornøyd. Klærne som blir til overs kommer hun til å gi bort til flyktningetjenesten eller mottaket.

Selv om det ikke ble en sommerkjole på Dina, er hun fornøyd med en ny ullgenser. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Fant ny skjorte

Det var et godt oppmøte inne på kafeen, og Kjersti Sagerup hadde selvfølgelig tatt turen innover for å myse på hva andre hadde tatt med. Hun var en av de som hadde levert inn klær og hun var derfor på utkikk etter neste store kupp. - Jeg har en jente som vokser veldig fort og jeg har funnet en skjorte som passer henne perfekt. Når jeg finner klær til min jente blir jeg så fornøyd, sier hun og smiler.

Det var en vellyket ettermiddag og mange hadde funnet flere nye plagg. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Skape sitt eget

Den Store Klesbyttedagen blir arrangert av Naturvernforbundet for å vise at det er fult mulig å gjenbruke klær i stedet for å kjøpe nytt hele tiden. Sagerup har ingen problem med å ta i bruk gamle klær. - Jeg tenker at vi kan bruke klær på nytt. Om noe skulle være feil med klærne kan jeg alltids fikse det med å sy for så å skape noe nytt. Gjøre det til mitt eget kan du si, avslutter hun.