Salangen-Nyheter

Tore Chruickshank (93) forteller:

Gammel måsehistorie

Tore Chruickshank (på bildet) har gjennom sitt 93 år gamle liv mange historier å fortelle. ARKIVFOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

SJØVEGAN: 93-åringen fra Salangen forteller til Salangen-Nyheter om sin mest spesielle måsehistorie. Han smiler og forteller at historien er så spesiell.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I mine yngre dager hadde jeg en sjark nede med båthavne. Det var vell før det faktisk ble båthavn. Jeg skulle ro ut til Mjøsundet og fiske mellom åtte til ti timer. Når jeg kom oppi båten lå det en tauvkveile framme på dekk, og oppi der hadde måsen lagt reir og tre egg! 

Jeg tok forsiktig opp eggene og la de bak på dieselmotoren, den var sånn åpen på den tiden. Og rodde rolig utover til Mjøsundet. Måsen fulgte meg helt ut til Grunnstøtta, men ikke lengere. 

Ute med Mjøsundet var jeg i en ti timer, og måsen var ingen sted og se. Med en gang jeg kom forbi grunnstøtta på tur tilbaket til Sjøvegan, så begynte måsene å følge etter igjen.

Når jeg kom tilbake til havna tok jeg eggene og la tilbake i kveila, og dagen etterpå når jeg kom for å rå var alt på samme vis. Og dette gjentok seg flere dager etter hverandre. Eggene var varme så det jeg gjorde må jo ha fungert.

En dag når jeg kom ned til båten så sprang det tre måseunger på dekk, Og da kunne jeg ikke ro før de hadde lært seg å fly.

Det var koselig og spesielt