Salangen-Nyheter

Spreke Alf Austvik

Gikk sitt 54. Reistadløp

Ivar Holand i samtale med Alf Austvik etter gjennomføringen av hans 54. Reistadløp. FOTO: ODD ANDERS TRONSTAD

I år kunne ikke det ordinære Reistadløpet gjennomføres som planlagt lørdag 10. april pga Covid 19, og derfor ble det laget to alternative gjennomføringsmåter slik at deltakerne kunne få godkjent et ordinært Reistadløp gjennom å gå enten QReistadløpet eller VirtuellReistadløpet. Dette i perioden 1. – 18. april 2021.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- De to alternative gjennomføringsmodellene har vært en suksess i seg selv, men mest suksess er det nok Alf Hartvig Austvik som har hatt. Siden Reistadløpet ble gjennomført for første gang i 1958 så har Alf Hartvig Austvik (blir 91 år 3. mai i år) fullført Reistadløpet fantastiske 54 ganger, sier daglig leder for Reistadløpet, Ivar Holand til nettavisen.

Sitt 54. Reistadløp gikk Alf Hartvig Austvik i et strålende solskinn over fjellet fra Setermoen til Bardufoss i går, lørdag 10. april. Sett i lys av at det var 60. gangen det var mulig å gjennomføre Reistadløpet i år (ble avlyst i 1980, 1989 og 2020), så betyr det at Alf Hartvig har gått glipp av løpet kun seks ganger – hvorav to av disse gangene tjenestegjorde han i FN-styrker utenriks.