Salangen-Nyheter

Kulturprisen i Salangen:

- Gir ungdommen en egen scene

Hans Erik Børve, Tor Magnus Østvik og Stine Myrmel Anker som står bak koret Salsing ble årets kulturpris-vinnere i Salangen. Foto: Jon Henrik Larsen

Årets kulturpris i Salangen er delt ut. I år gikk prisen til SalSing ved lederne Hans Erik Børve, Tor Magnus Østvik og Stine Myrmel Anker.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2022 kl 10:39

ANNONSE
Annonse

Det er levekårsutvalget i Salangen kommune som bestemmer hvert år hvem som skal få denne prisen for utrettelig innsats for kulturlivet i Salangen.

Sist søndag, 3.juli ble prisen delt ut under Millionfiskens premieutdeling. Hans Erik Børve kvitterte mottakelsen av prisen med å be koret SalSing om å komme opp på scenen ilag med de tre prisvinnerne og synge en sang. Børve, Østvik og Anker mottok en sjekk på 5.000 kr, et diplom og et tinnfat som synelig bevis på at de er årets kulturpris-vinnere i Salangen.

Det var en litt målløs Hans Erik Børve som tok mikrofonen foran forsamlingen søndag:

– Dette var jo helt fantastisk. Noe av det kjekkeste her i livet er å få jobbe med ungdom, sa Børve i sin takketale før Salsing-koret sang acapella: «The best day of my life».

*Saken fortsetter under bildet*

Koret Salsing fremfører sang etter kulturprisutdelingen. Dette foran publikummet på premieutdelingen etter Millionfisken. Foto: Jon Henrik Larsen


Derfor fikk de prisen

Begrunnelsen fra forslagsstillerne er at Salsing over flere år har etablert et tilbud for ungdom i Salangen kirke. Omkring 30 ungdommer samles der for å synge og spille.

To band (Kjellerkameratene og Killerbeans) og koret SalSing er etablert og øver hver onsdag. Prestasjonsfritt fellesskap. Gir unge opplæring i sang og på instrument.

Ungdommen sin egen scene

Salsing gir ungdom i Salangen en scene og sceneerfaring, følger dem opp på seminar og samlinger, og tilrettelegger for konserter og studioinnspillinger. De tilbyr en trygg og forutsigbar base, er gode rollemodeller som ildsjeler, står for kveldsmat og hyggelig avrunding på onsdagskveldene. Kandidatene har solid bakgrunn for å jobbe med barn og unge, og bruker stor kapasitet på å skape et attraktivt og inkluderende kulturtilbud for barn og unge.

ANNONSE
Annonse