Salangen-Nyheter

Kaffeopplevelser:

Gjør det på gammel måte

Astrid Høgmo tester den flotte kverna. FOTO: PRIVAT

GRATANGEN: Damene Astrid Høgmo og Ragnhild Fjellheim er to engasjerte kaffeelskere som bringer frem nye kaffeopplevelse med å lage det på gammelt vis. - Vi ønsker å ta tilbake eierskapen til kaffen, vi som er konsumenter, sier Høgmo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Astrid Høgmo sammen med Ragnhild Fjellheim driver kaffeproduksjon i Gratangen, sammen produserer vennegjengen kaffe på en spesiell måten, nemlig på den gode gamle metoden. - Våre formødre kunne masse om kaffe. De kvernet og brente kaffen på sine egne måte. De hadde en egen eierskap til kaffen enn det vi har i dag. Derfor har vi kjøpt oss en gammel vedovn, kaffebrennere og gamle kverner som vi leker oss med. Så lager vi kaffen på samme måte som våre formødre gjorde, sier Astrid Høgmo til nettavisen.

Duften av nybrente kaffebønner fra en gammel vedovn. FOTO: PRIVAT

Duften av nybrente kaffebønner fra en gammel vedovn. FOTO: PRIVAT

Tar tilbake eierskapen

For Astrid Høgmo er ikke kaffe bare kaffe, det bærer preg g av lek og opplevelse. Hun forteller at det hele startet med at de fikk inspirasjon i Sverige. - Vi hadde noen mentorer i Sverige som jobbet på et lite kaffebryggeri. De fortalte at vi ikke skulle være redd å leke og eksperimentere med å lage kaffe. Vi undret over hvorfor vi bare kjøper ferdiglaget når man kan brenne kaffe på steikeovner eller steikeplater. Vi ønsker å ta tilbake eierskapen til kaffen, vi som er konsumenter, sier Høgmo engasjert til nettavisen.