Salangen-Nyheter

Oppfordrer til å sjekke røykvarslere:

- Gjør det til tradisjon

Varabrannsjef i Salangen, Svein Åge Hegge oppfordrer til forsiktighet i forhold til levende lys, spesielt i desember måneden. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Jula er ment å være en fredlig høytid for alle og en hver. Allikevel er det noen der ute som sitter med et ekstra ansvar mens juleribba nytes. Med noen enkle tiltak kan høytiden gjøres betraktelig tryggere.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

For å gjøre jula litt tryggere for alle sammen, kommer avdelingsleder for Salangen Brann og Redning, Svein Åge Hegge med en liten oppfordring til alle husstander som kan være med å skape en litt bedre nattesøvn både for private og for brannvesenet. - Vi ønsker å oppfordre alle til å ta en liten rundgang på alle røykvarslere i boligen, og helst skifte batteri også. Dette er spesielt viktig ettersom det nå går mot jul å det sette opp en del pyntebelysning, forteller avdelingsleder ved Salangen Brann og Redning, Svein Åge Hegge til nettavisen.

Folk er utrolig flinke

Selv om røykvarslerne er sjekket bør man også alltid være obs på å både slå av julelysene når man går å legge seg, og for de som foretrekker levende lys oppfordres det på det sterkeste at disse slukkes hvis rommet forlates. Hegge forteller at folk er utrolig flinke til å ta forhåndsregler når det kommer til disse punktene, og at i jula 2017 hadde de ikke en eneste større utrykking på brann. - Jeg tror folk flest vet risikoen både ved levende lys og annen elektrisk pyntebelysning, men det er viktig at man fortsetter å være forsiktig med julebelysningen, og ikke minst at man gjør det til en fast tradisjon å gå en runde og skifte batteri på røykvarslerne og ser til at de fungerer som de skal, oppfordrer Hegge og legger til at han ønsker alle en fin og fredfull høytid.