Salangen-Nyheter

Bedre kvalitet på skøytebanen:

Gjør klar skøytene

Bjarne Dahlberg gleder seg til vinteren kun for å se skøytebanen bli tatt i bruk. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Salangens helt egen skøytebane på U4-området har blitt flatet helt ut, og Bjarne Dahlberg ser fram til å se den bli tatt i bruk. - Alt som mangler nå er noen hundre liter vann og nok kulde til å fryse alt, sier han.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Kulturskolerektor og skøyteentusiast Bjarne Dahlberg har i mange år drømt om å få på plass en ordentlig skøyebane i Salangen for alle som ønsker å bruke, og selv om det har vært en mindre bane tilgjengelig på U4-området de senere årene, kan Dahlberg fortelle at den bare blir bedre og bedre for hvert år som går. - Vi har flatet ut området ekstra godt i år, og det er ingen store høydeforskjeller lengre. Det ser ut til å bli en realitet å ha en fast skøytebane på 25x38 meter like utenfor sentrum, sier Dahlberg stolt. Han kan også kommentere på at banen blir å være godt belyst, også i mørketiden. - Vi har flyttet en av stolpene som brukte å lyse opp før, så den er mer effektiv. Vi har også satt opp en til lysstolpe, så det er aldri mørkt på banen, forteller Dahlberg.

Godt brukt de siste årene

Nå som minusgradene begynner å samle seg, er det straks på tide å vanne banen slik at den blir klar for alle skøyteglade salangsværinger. Dahlberg kan kommentere på at banen sjeldent står ubrukt gjennom vinteren takket være barneskolen like ved siden av. - I de siste to årene det har vart har skolen vært en flettig bruker av banen. Det er også litt av grunnen for at den er plassert så nært skolen, men det er så klart gode fritidsmuligheter også. I fjor så jeg ikke en dag banen ikke ble brukt, sier Dahlberg.

Med god belysning og enda bedre plass, skal det ikke være noe problem for noen å ta turen til skøytebanen og slå et par piruetter. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Leie utstyr

Dahlberg kan fortelle om en utstyrssentral på biblioteket som kan taes i bruk under vinteren. - Det har blitt kjøpt inn en god del utstyr, som hvem som helst kan leie gratis når de ønsker det. Her er det mye man kan velge i, men vi ser hockey-skøyter er mest populært blant folket, sier Dahlberg og kommenterer videre at de har en slipemaskin som brukes for å holde utstyret vedlike. - Jeg må skryte av Kjetil Heggelum som gjør en god jobb med å slipe skøytene. Han gjør slik at utstyret alltid er klart til å brukes, sier Dahlberg avsluttende til nettavisen, og legger til at kanskje Salangen får et eget ishockeylag i framtiden.