Salangen-Nyheter

Ordføreren om nærpolitireformen:

- Glad for å bli i Troms

Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo er glad for at Salangen kommune blir værende i Troms, når det kommer til fremtidig politidistrikt. ARKIVFOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

SJØVEGAN: Regjeringens forslag om nærpolitireform har skapt ulike meninger blant folk. Nå blir Troms et helt eget distrikt. - Jeg er glad for at vi fortsatt ble i Troms, sier ordfører i Salangen, Sigrun W. Prestbakmo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Enigheten partiene imellom legger tilrette for bedre kriminalitetsforebygging og etterforskning. Hovedtrekkene i nærpolitireformen videreføres og forsterkes, ved at et stort flertall på Stortinget staker ut kursen for at politiet skal gjøre en bedre jobb i fremtiden. Politireformen skal opp til diskusjon og vedtak i Stortinget den 10.juni - Vi i Salangen og de på Ibestad, har dårlig erfaring med nåværende distriktsinndeling. Den største utfordringen er nok likevel sentraliseringsiveren, men jeg er glad for at vi ble i Troms, sier ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo til nettavisen.

Påvirkning

Det vil nok bli en politisk drakamp når det blir snakk om hvilken lensmannskontor som skal legges ned etterhvert. - Jeg er ikke imponert over sentraliseringen, ettersom det skal bli "rullende kontor" og at noen distriktskontor skal legges ned. Vi trenger og vil ha hverdagspoliti, noe som betyr både forebygging og god beredskap ved at politiet er synelig og tilstede, så uten tvil er lensmannskontorene bra fremover i distriktene, sier ordfører Sigrun W. Prestbakmo

Avgjøres politisk

Avgjørelsen om hvilken lensmannskontorer som skal legges ned skjer ikke administrativt.- Nå skal jo dette avgjøres politisk og ikke administrativt, noe som har vært mye værre. Vi i politirådet for Ibestad, Salangen, Lavangen og Gratangen vil stå sammen skulder til skulder i denne saken å kjempe for å kunne beholde lensmannskontorene i distriktene og arrgumentere i den grad det er mulig, avslutter ordfører Wiggen Prestbakmo.