Salangen-Nyheter

Fyrverkerigjengen:

Glad for god støtte

Fyrverkerishowet i år blir på en helt ny arena. Nemlig på moloen i Sjøvegan-sentrum, der parkeringen ved Rema 1000 og bak Felleskjøpet blir publikumsområde mens showet pågår. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Fyrverkerigjengen i Maxi Pyroteam er veldig glad nå like før jul. De har nemlig fått en solid julegave fra næringsliv og lokalbefolkning med god økonomisk støtte til fyrverkerishowet 31.desember i sentrum.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I 1983 ble fyrverkerishowet en realitet i Salangen. I dag, over tretti år senere er entusiasmen og glede like stor for showet. Nytt av året er at showet starter en time tidligere enn før. Det poengterer Tone "Svovelpetra" Steinsund til nettavisen. - Det blir helt spesielt i år. Vi starter kl. 19.00 i stedet for kl. 20.00. Dette for at vi ønsker at vi ønsker og tilpasse i forhold til familier med små barn og de som har litt lang reisevei, sier Steinsund veldig engasjert i telefonen. Folkefesten i sentrum av Sjøvegan blir i år å finne sted på en helt ny plass. - Vi har flyttet hele showet til den nye moloen på Sjøvegan. Henriksenkaia er jo revet, og området der folk står under showene er jo byggeplass nå. Så derfor har vi flyttet det til moloen, og vi har tro på at dette blir bra, sier Tone Steinsund.

Jens Viktor Steinsund (t.v) og Morten Andersen i fyrverkerigjengen har i dagene før nyttårsaften testskyting av raketter i sentrum av Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

God støtte

Den flinke kvinnelige pyroteknikeren er ikke i tvil om en sak. - Det kommer til å bli mer folk i år, enn tidligere år. Det er jeg sikker på!, fastsetter hun ovenfor nettavisens journalist. Hun tror at flyttingen av tid for showet har mye å si for at flere folk vil komme. - Det blir vanlig opplegg med at ordføreren også skal holde tale før fyrverkerishowet starter. Og i år har vi justert showet til å vare i ca. 15 minutter med musikk, sier Tone, som selv har mikset musikken til det pompøse fyrverkerishowet. I år har også den økonomiske støtten til fyrverkerishowet blitt enda større enn tidligere. - Vi har fått inn over 73 annonsører på storskjermen til showet. I tillegg til at lokalbefolkningen og andre sympatisører har støttet solid opp med penger via Vipps. Det er enda mulig og gi støtte til showet der, men også på en egen kasse som blir satt ut på Maxi Miljø i romjula, avslutter Tone Steinsund.