Salangen-Nyheter

Kjærkommen veirenovering:

- Glad for vei-nyhet!

GLAD: Ordfører i Lavangen kommune Hege Myrseth Rollmoen er strålende fornøyd med at det skal utbedres veier i Lavangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

GLAD: Ordfører i Lavangen kommune Hege Myrseth Rollmoen er strålende fornøyd med at det skal utbedres veier i Lavangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Det blir reasfaltert på veier i hele Troms og Finnmark dette året. Det er ordfører i Lavangen kommune Hege Myrseth Rollmoen strålende fornøyd med.

Publisert:

Annonse
Annonse

I mai måned skal arbeidet med å utbedre veier i fylket starte.

Blant strekningene som er utsatte i Lavangen er blant andre fylkesvei 84 fra Rungu til Tennevoll. Der er det en strekning på 1900 meter som det skal legges ny asfalt på.

Det er ordføreren i Lavangen veldig glad for.

— Jeg ble utrolig glad når jeg hørte det. Det er den veistrekninga som det allerede i fjor var utfordringer med for privatpersoner og næring. Det er 20 år siden sist det ble gjort noe med veien. Det er på høy tid at noe blir gjort og jeg håper og tror at det blir noe mer enn bare asfaltering. Oppi alt annet vi står i nå er dette en gladnyhet å ta med seg, sier hun.

Myrseth Rollmoen mener det også er behov for å utbedre grunnen som ligger under selve asfalten.

— Jeg har snakket med fylket om dette. Det er ingen tvil om at det må gjøres noe med grunnen, sier hun.

Svevestøv er en utfordring som følger med bruk av asfalterte veier. Biler og tungtransport som kjører på veiene har en tendens til å virvle opp svevestøv.

— Det er mye svevestøv. I fjor var det nesten slik at veien gikk i oppløsning. Plutselig var den bare smuldret opp. Fylkesvei 84 er en trafikkåre fra Salangen og Dyrøy for å komme seg opp til E6. Det er mye transport på disse veiene. En del plasser er det dype spor i veiene. Når du brøyter og freser blir det vanskelig å gjøre en god jobb. Dette er noe som har vært løftet opp i planutvalget, sier hun.

Hun håper imidlertid at veiene blir prioritert tidlig i sesongen.

— Dette er kjærkomment og vi har ventet på dette lenge. Jeg er glad for at det kommer nå. Jeg håper det blir prioritert tidlig i sesongen. Jeg vet ikke hvordan forfatningen på den veien blir om vi venter til høsten med å få det gjort, sier hun.

UTBEDRES: Det er snakk om disse strekningene som skal utbedres. Blant disse er to veier som er tilknyttet Lavangen. FOTO: SKJERMBILDE