Salangen-Nyheter

Mye liv og røre i sentrum:

- Gleder meg til å komme

Flere samlet seg rundt standen til Arctic Race da Thor Hushovd dukket opp på skjermen. FOTO: VERONICA KLAUSSEN

SJØVEGAN: Nå er det ikke mange uker igjen til Arctic Race of Norway går av stabelen. Syklist Thor Hushovd er en av mange som ser frem til å besøke Nord-Norge.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Innbyggerne i kommunen har bevist flere ganger at de er gode på å lage mye liv og god stemmning når det gjelder. Slik blir det også nå som Salangen er en av vertskommunene for Arctic Race. Ikke bare skal sykilistene passere sentrum, men selve starlinja skal også foregå her.

Opplevelse

I dag hadde lokale arrangører av Arctic Race en egen stand på Sjøvegan der det var mye aktivitet. Spesielt da Thor Hushovd dukket opp på TV-skjermen. Det var kultursjef Kurt Jan Kvernmo som snakket litt med den kjente sykilisten over høytalleren slik at de som sto rundt også kunne høre. - Det blir en stor opplevelse å få være med på dette. Ikke bare skal sykilistene starte racet her, men de skal også passere Sjøvegan hele tre ganger. Det er nesten som et kinderegg, forteller Kvernmo til nettavisa.

To etapper

Første etappen starter fra Engenes og passerer Salangen for så å fortsette videre til Narvik, men den største gleden er at andre etappe starter i Salangen for så å sykle videre til Brannvoll, Spansdalen, og så gjennom Salangen igjen for å avslutte etappen på flystripa på Bardufoss.

Samarbeid

Arrangørene håper at folk vil samle seg både i sentrum, men også langs veiene der sykilistene skal passere. I tillegg til dette skal det også være et eget løp for de minste. SNN Mini Arctic Race er et sykkelritt for barn og unge i alderen 1-12 år i forbindelse med Arctic Race of Norway, arrangert av SpareBank1 Nord-Norge. Det er gratis å delta og alle som sykler får premier!