Salangen-Nyheter

Ibestad kulturhus 18.juli:

Gleder seg til konsert i hjembygda

Hildegunn Coucheron har flyttet hjem til Ibestad kommune og barndomshjemmet på Andørja. Nå holder hun konsert i Ibestad kulturhus med venner førstkommende lørdag.

Hildegunn Coucheron har flyttet hjem til Ibestad kommune og barndomshjemmet på Andørja. Nå holder hun konsert i Ibestad kulturhus med venner førstkommende lørdag.

Hun har bodd i hovedstaden i 27 år. Nå har andørjaværingen, operasangeren og dirigenten Hildegunn Coucheron flyttet hjem til barndomshjemmet på Andørja. Førstkommende lørdag 18. juli blir det konsert i Ibestad kulturhus med henne og det lokale koret Fjellklang. 

Publisert:

Annonse
Annonse

- Jeg gleder meg veldig til konserten. Jeg synes Fjellklang er et flott kor og som jeg setter veldig stor pris på og få dirigere, sier Hildegunn til nettavisen i en samtale midt under forberedelsene til konserten lørdag.

Tone Pettersen fra Andørja deltar også i konserten lørdag. FOTO: SILJE LOMAKKA

I tiden fremover vil hun gjøre sitt beste for å bidra til det kulturmiljøet på Ibestad men også i regionen. Det hele starter nå med å arrangere en konsert med Fjellklang, et kor hun selv har dirigert nå og da helt siden 1992. Koret var forøvrig også svært medvirkende på albumet "Øya Mi E Øya Di", som Hildegunn slapp i år 2011.

Ulike musikksjangere

Konserten lørdag vil bestå av ulik musikk plukket fra musikaler som "Sound of Music", "Spellemann på taket" og "Mamma Mia", samt popmusikk internasjonalt. Det skal være to solister med på konserten. Dette er Tone Pedersen og Anne Dragland.

- Tone er vokalist i Tromsø-bandet "Bats of Congress" som slapp sin debutplate tidligere i år. Anne Dragland er en kjent for oss i det lokale kormiljøet og er dessuten datter av hun som startet koret Fjellklang i 1977. Det er så hyggelig at begge to er fra Andørja, sier Hildegunn Coucheron som selv skal være litt solist selv i solonummer, duetter og tersetter.

Anne Drageland er også fra Andørja, og gleder seg veldig til lørdagens konsert der hun også skal delta. 

Også andørjaværingen Asle Skardal blir med på konserten på piano. Dette blir Hildegunns første konsert siden januar i år, siden korona-pandemien stoppet all aktivitet.

Det er plass til 200 publikummere i Ibestad kulturhus lørdag, og alle som ikke er fra samme husstand må holde en meters avstand, opplyses det om.