Salangen-Nyheter

Sommerjobb i kommunen:

Godt arbeidsvær

Elias Kristensen (t.v.), Else Fredrikke Prestbakmo og Torstein Paulsen kan nyte arbeidsdagene sine ute litt ekstra godt i solskinsværet. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Grønnkledde ungdommer går rundt i Salangen kommune for tiden og klipper og rydder gater, torg og rabatter. Det er sommervikarene til teknisk etat i kommunen som fortjener all ros for arbeidet de gjør.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det blir kjempeflott fram mot Arctic Race of Norway og den folkefesten det blir i Salangen kommune. Torstein Paulsen (16), Else Fredrikke Prestbakmo, (17) og Elias Kristensen (18) skal de neste tre ukene holde på rundt i kommunen. Disse ungdommene gjør en utrolig bra jobb og Torstein Paulsen kan fortelle at de allerede har har fått litt skryt fra forbipasserende. Det er første året at Paulsen har sommerjobb i Salangen kommune og han er kjempefornøyd med arbeidet så langt. - Bare koselig når det er så fint vær som nå, sier han. Det er hans første av i alt tre uker, og han håper at været holder seg like fint hele tiden.

Litt tungt

Arbeidet de gjør består av rydding av søppel, klipping av gress, vanne blomster og kantklipping på torget, ved eldresenteret, kirken og ellers rundt om i kommunen. - Det kan være litt tungt å klippe gress, spesielt i bakker og lignende, men det er ikke en tung jobb i seg selv, sier Paulsen til nettavisen, og legger til avsluttende at det er hyggelig å jobbe og tjene egne penger.

Torstein Paulsen skal la pengene han tjener inn i år gå til oppsparingen av en bil i framtiden. FOTO: ALEKSANDER WALØR