Salangen-Nyheter

Dartpiler, teknikk og moro:

Godt dartmiljø i Salangen

- Det er en veldig mange dartspillere i Salangen, til å være et så lite sted, forteller Merethe Nordmark (midten) til nettavisen. I bildet: Rolf Steinberg (t.v.) og Eve Hörnig. FOTO: PRIVAT

SALANGSVERKET: Hver mandag og onsdag kastes det dartpiler ved Indregård grendehus. Dart-miljøet er god i Salangen, og det kommer besøkende fra blant annet Bardufoss og Narvik som vil være med her.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I 2014 ble Fryseriet Dartklubb stiftet i Salangen kommune, og på bare 3 år har klubben vokst og fått et fyldig miljø med mange medlemmer, ikke bare fra Salangen, men også tilreisende fra nabobygder, så langt unna som fra Narvik og Bardufoss. Hver mandag kastes det dartpiler i serier med poengsum som gradvis tjenes opp før de større konkurransene oppstår, og på onsdager er det generell trening med et større fokus på sosial sammenkomst med dartspill ved siden av. Merethe Nordmark er veldig aktiv ved Fryseriet Dartklubb og kan skrive under på at dart-miljøet i Salangen er toppen. - Det er nesten alltid et godt oppmøte i dartklubben. Det er godt miljø å lære seg å spille dart på også, forteller Nordmark til nettavisen.

Forskjellige måter

En kan lett lure på om dart er en vanskelig sport, ettersom det ikke er like utbredd som ski og fotball i Norge, men Nordmark kan dele med nettavisen at det ikke er så vanskelig som man skulle tro. - Teknikk er viktig når man skal kaste dart, men det finnes mange forskjellige metoder på å kaste dartpiler på. Alt i fra hvordan man holder den, og når man slipper den varierer fra person til person. Her deler alle triks mellom hverandre for å bli bedre, sier Nordmark.

Fryseriet Dartklubb i Salangen har mange medlemmer som går fra både ung, gammel, dart-veteraner og nybegynnere. På bildet: Vegard Bakkemoen (t.v.), Merethe Nordmark, Pål Samueljord og Steffen Samueljord. FOTO: PRIVAT

For alle

I følge Nordmark er dart en sport alle kan få til, og på Fryseriet Dartklubb er det mange forskjellige mennesker på forskjellige nivåer som spiller. - Noen her er veldig gode og trenger mye for å kunne konkurrere når vi reiser til turneringer i Tromsø og Harstad, mens andre her er med for artigheten sin skyld, sier Nordmark og legger til avsluttende at det er mye sosialt som ligger på vent for øyeblikket. - 11. november skal vi kanskje ha en cup som kalles "Bajas Cup", vi får se hvor mange som ønsker å være med, men det blir i alle fall morsomt skulle det gå. Vi skal også ha et julebord for medlemmene i desember som blir morsomt, avslutter Nordmark til nettavisen.