Salangen-Nyheter

Tøft økonomisk år for Salangen-Nyheter:

Gründer forklarer tallene

Jon Henrik Larsen (t.v) var tidligere i år og deltok på Nord i Sør-konferansen i Oslo. FOTO: NHO

SJØVEGAN: Regnskapstallene for selskapene til Salangen Nyheter viser at bedriftene i fjor gikk med 1,278 millioner kroner i samlet underskudd. Jon Henrik Larsen, gründer og eier av bedriftene forklarer at det har blitt gjort store investeringer og dette har gjort at tallene ser slikt ut som de gjør.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Salangen Nyheter består av to selskap, Salangen-Nyheter AS og Salangen-Nyheter Drift AS. – Vi så nytten av å etablere to selskap istedenfor ett. Det ene er for driften av selve nettavisen Salangen Nyheter, og det andre for eiendommen vi har i sentrum, informerer Jon Henrik Larsen til Salangen Nyheter tidligere denne uken.

Tallene som nå er blitt offentligjort fra Brønnøysundregisteret forklarer gründeren at de var klare over.

Gjorde bevisste valg

Det er eiendomsselskapet som har måtte tatt mye av kostnadene som ble gjort i etableringen av MIKI-senteret. Salangen Nyheter kjøpte også tidlig i 2017 Servicebygg tre i Sjøvegan sentrum. Det ble også gjort en del arbeid i forbindelse med innredning for nye leietakere. – Jeg har under hele prosessen hatt gode rådgivere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jon Henrik Larsen (på bildet) forteller at han var forberedt på at han ble å gå i underskudd. FOTO: Jenny Hoff

Gjelden som tidligere var på 2,5 millioner har i løpet av 2017 fordoblet seg til 6,1 millioner for Salangen-Nyheter AS. Egenkapitalet er derimot borte, og er blitt til negativt på 581.000 kroner.

– Jeg har som eier lagt inn betydlig mer kapital i selskapene. 2018 har så langt vist seg å være et mye bedre år, og alle ansatte jobber som bare det for at det skal fortsette.