Salangen-Nyheter

Liten interesse for guidet kanotur:

Håper august blir bedre

Kanopadling langs elva gjennom Stormyra i Lapphaugen naturreservat. FOTO: FOTOGJETEREN.

LAPPHAUGEN: Lapphaugen Turiststasjon tilbyr mer enn bare camping og god mat, de tilbyr også flotte naturopplevelser store deler av året, blant annet kanopadling innover Stormyra. Dessverre har ikke interessen vært på topp.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

For mange er det få ting som overgår roen og stillheten man opplever i naturen.  Dette, så vel som dyreliv og ellers urørt natur er noe som tiltrekker mange mennesker, og når man kan oppleve alt dette mens man drive langs en stilleflytende elv i kano burde vel interessen være stor.  For Lapphaugen Turiststasjon som tilbyr nettopp dette, har erfaringen så langt i år vært stikk motsatt.  De har siden juli tilbydd guidet kanopadling langs elva innover Stormyra, men Heidi Lundberg ved Lapphaugen Turiststasjon forteller at de enda ikke har hatt en eneste tur så langt i år.  - Vi har hatt noe interesse, men de har som regel avlyst i forkant på grunn av dårlig vær.  Den ene uken i juli hvor det var godt vær hadde vi heller ingen turer, noe som var greit ettersom det var store mengder mygg og klegg.  Nå har jeg ikke sett klegg på flere dager, og om vi nå får godvær vil det bli veldig fine forhold, og håper dermed at interessen vil øke nå i august, forteller Lundberg til nettavisen.

Spekket med flotte fotomotiver

Kanoturene til Lapphaugen Turiststasjon går i hovedsak hver onsdag og lørdag, og krever påmelding klokken 18:00 dagen før.  Turen starter klokken 10:00, hvor man padler oppover elven gjennom Stormyra (Lapphaugen naturreservat) til en gapahuk.  Her vil det bli fyrt bål og servert lunch.  Hele turen tar opp til 7 timer, og byr på mulighet til å oppleve både dyreliv og flott natur, i et terreng spekket med flotte fotomotiver.  I utgangspunktet satser de på grupper på mellom 2 og 12 personer hver tur, og passer for både store og små.