Salangen-Nyheter

Samiske veivisere:

Har besøkt Salangen

VEIVISERE: Disse fire var på Sjøvegan for å informere om samisk historie og kultur. Fra venstre: Inga Solberg Åhren (19), Håkon Mudenia (23), Maila Risten Bongo Dikkanen (20) og Aina Haugom Nordfjell (24). FOTO: SAMISKE VEIVISERE

SJØVEGAN: I forrige uke besøkte de samiske veiviserne skolene i Salangen. Målet var å informere elever om samisk historie og kultur.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Hvert år velges fire nye ungdommer ut til å besøke skoler i Norge i ett skoleår. Målet er å spre god og riktig informasjon til elever for å øke kunnskapen om samenes historie, kultur og samfunnsliv. To av årets veivisere er Inga Solberg Åhren (19) og Aina Haugom Nordfjell (24). I forrige uke reiste de rundt på skoler i Sør-Troms, nærmere bestemt Harstad, Evenskjer og Sjøvegan, skriver Samiske veivisere i en pressemelding.

- Vi har stor tro på at ungdom lærer best når undervisningen skjer til ungdom av ungdom, sier Solberg Åhren.

Gleder seg til Sør-Troms

De samiske veiviserne var på den årlige “Norgesturnéen” og i forrige uke var de i Sør-Troms. Her var de innom både videregående skoler, ungdomsskoler og en folkehøgskole.

- Det var veldig hyggelig og møte elevene i Sør-Troms. Det var gøy å snakke med dem samt informere om det samiske, spesielt siden bestemoren min som også er samisk kommer fra Lavangen, sier Solberg Åhren.

Den samiske veiviserordningen er et samarbeid mellom Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Samisk høgskole. Ordningen ble etablert for 15 år siden, der noen av målene er å informere om Norges urbefolkning samt forebygge fordommer mot samer.

- En av de største utfordringene for samisk utvikling er nok uvitenhet. Vi føler derfor at det er en meningsfylt jobb å formidle om det samiske til ungdom, sier Haugom Nordfjell.