Annonse
Salangen-Nyheter

Isogaisa komiteen på Sametinget:

Har fått en fin dialog

Isogaisa komiteen på Sametinget: Erena Rhöse, Hege Dalen og Ronald Kvernmo. FOTO: PRIVAT

Isogaisa komiteen på Sametinget: Erena Rhöse, Hege Dalen og Ronald Kvernmo. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN/KARASJOK: Siden mandag har representanter fra Isogaisa vært på besøk hos Sametinget i Karasjok. Ronald Kvernmo forteller at de har blitt overraskende godt mottatt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Siden mandag har Ronald Kvernmo, Erena Rhöse og Hege Dalen fra Isogaisa komiteen vært på besøk på Sametingen i Karasjok. Her forteller sjaman og leder for Isogaisa, Ronald Kvernmo at de har blitt veldig positivt mottatt og at de har blitt møtt med respekt og forståelse. – Det har vært veldig spennende å få komme hit. De viser genuin interesse for Isogaisa, både festivalen og konseptet, opplyser Kvernmo.

Positive til sjamanrådet

Komiteen hadde også opplyst sametinget om etableringen av sjamanrådet. Dette for å opprettholde og kvalitetssikre det faglige nivået, så vel som å kunne bistå med rådgivning i forbindelse med seremonier og det etiske og moralske aspektet rundt det. – Når vi fortalte om sjamanrådet vekket dette interesse, og det føles veldig bra. Vi fikk blant annet en halv time inne hos Henrik Olsen, som blant annet har kultur som sitt ansvarsområde. Noe vi setter stor pris på. Vi håper dette møte vil medføre at vi kan få mer støtte, sier sjaman og Isogaisa grunnlegger, Ronald Kvernmo.

Festivaldatoen er satt

For Isogaisa-festivalen 2018 er nå datoen satt. I år blir det fra 7. til 12. august. Dette opplyser Kvernmo er bestemt etter en vurdering som de har gjort. – Det blir litt tidligere i år enn før, dette for at det er farmere og før skolestart, noe som vi håper vil slå ut på besøkstallene. Nå har folk mulighet til å ta med seg ungene sine om de ønsker, forteller Ronald Kvernmo. I forhold til artister ønsker Kvernmo ikke å uttale seg videre enn at det foregår spennende ting bak kulissene, men at det enda gjenstår å få avtalene i boks. – Vi må ha råd til de store artistene, og til det trengs det penger, det er vel litt av grunnen til at vi er i Karasjok nå, avslutter han.

Annonse