Salangen-Nyheter

Kritisk til kommunesammenslåing:

Har meninger om reform

Emma Walle er veldig engasjert i politikken i Bardu. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SETERMOEN: Ungdomsrådet i Bardu er mot kommunereformen på grunn av sentraliseringen. - Det blir et negativt utslag på de små kommunene, sier ungdomsrådsmedlem Emma Walle (bildet) til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2016 kl 00:00

Annonse
Annonse

Emma Walle i ungdomsrådet i Bardu sier at de er i mot kommunereformen. Hun forklarer dette med at de andre kommunenene får mindre politisk makt, og ser på dette som en negativ utvikling. - Kommunestyret kommer til å bestå av flere medlemmer fra de større kommunene, og mindre fra de små, sier ungdomsrådsmedlem Walle bestemt.

Fremtiden

Walle ønsker i fremtiden å bo i Bardu kommune etter utdanningen. Hun grunner dette med at hun har følelser i og for Bardu, og at hun er glad i hjemplassen sin. - Jeg forstår at dette kan høres barnslig ut, men det er sannheten, forteller Walle til nettavisen.

Dårlig informert

Ifølge Walle er ungdommen i Bardu lite informert om hva kommunereformen er, og det forstår hun godt. - Hva kommunereformen er, er et stort spørsmål som få mennesker kan svare godt på, sier Walle. Hun forteller at hun er redd for at de som ikke mener noe om kommunereformen blir påvirket av de som går ut med meningene sine slik som henne. Hun ønsker at de som sitter på lite informasjon skal stille opp på møter og debatter selv og engasjere seg. - Kommunereformen angår alle sammen, uansett hva. Så det er dumt at noen sitter der og ikke mener noen ting, avslutter Walle til nettavisen.