Salangen-Nyheter

Stor turistpågang:

Har merket gjestepågangen godt

GARSNES: Utstøl skimter utover havet ved vakre Garsnes brygge. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Utstøl forteller at pågangen har vært stor og at det er mange som har meldt sin interesse rundt campingplasser og boplass ved brygga.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

- De siste tre-fire helgene var det vært tilnærmet fullt. Vi har laget til et nytt område på oversiden som vi fikk ferdig med strøm forrige helg. Det er tydelig at folk er lei av å være innsperret på grunn av koronaen, sier han.

Gjestene kommer overalt fra i regionen.

- Vi ser nå at bobil- og campinggjestene kommer fra Troms, men også fra Harstad og Narvik, forteller Utstøl.

Før koronaen var mye allerede booket av internasjonale gjester. Det falt gradvis bort underveis i pandemien.

- Vi mistet mye der. Med tanke på overnatting på rorbuen var det mest internasjonale gjester som hadde booket. Derfor er det kanskje viktig nå hente inn litt på campingen og de regionale og nasjonale kundene, sier Utstøl.

Det pågår i disse dager et arbeid med å ferdigstille og bygge ut et hyttefelt like over brygga.

- Hyttefeltet har vi brukt mange år på. Vi selger en og annen tomt. Det er helheten som er viktig i konseptet her. På campingplassen er vi underveis med å sette opp et dusj- og toalettbygg. Der fikk bra med tilskudd fra fylket. Det håper vi skal bli ferdig til sommeren, sier han.

Han oppfordrer rett og slett den gjenge campingturist i fylket til å legge turen innom Garsnes brygge i løpet av sommeren.

- Vi har masse gjester fra nabokommunene og regionen rundt. Normalt sett er det mange internasjonale gjester, men de uteblir. Det er klart at vi oppfordrer alle til å bruke lokalt næringsliv. Det er viktig i denne tiden, mener han.

TURISTER: En del turister hadde tatt turen til Garnes camping. FOTO: TORBJØRN KOSMO