Salangen-Nyheter

Sjøvegan VGS kutter ut Water for Life:

- Har stor tro på OD

Oda Røsæg Olsen er elevrådsleder ved Sjøvegan videregående skole. Hun har stor tro på at Operasjon Dagsverk gjør mye godt for de som trenger det. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Etter å ha støttet opp om prosjektet "Water for Life" i ti år har Sjøvegan videregående skole nå valgt å kutte samarbeidet til fordel for Operasjon Dagsverk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I ti år har Sjøvegan videregående skole støttet opp mot Water for Life tiltaket som har som formål å gi rent vann til innbyggerne i Kambodsja, men nå kutter de ut organisasjonen til fordel for Operasjon Dagsverk. I følge elevrådsleder Oda Røsæg Olsen er det i hovedsak to grunner til at de nå skifter. - For det første har det i de siste årene vært vanskelig å få elever til å være med i landsbykomiteen, noe som gjør det utfordrende å organisere alt ettersom det blir mye arbeid på så få elever. For det andre så har Water for Life organisasjonen endret seg de siste årene, og prosjektet er nå knyttet opp mot et sykehus i Kambodsja, noe som gjør det vanskelig å se hvor pengene våre blir brukt, forteller elevrådslederen til nettavisen.

2016 var siste året elevene ved Sjøvegan samlet inn penger til Water for Life - eller Landsbyen som prosjektet også er kjent som. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Får besøk av OD-leder

Pengene som elevene ved Sjøvegan Videregående skole sendte i fjor ble ikke brukt til vannfilter. Nå har elevene bestemt seg for å gi OD en ny sjanse, og allerede i morgen, tirsdag får de besøk av leder for OD i Troms, Sigurd Norderval som skal holde et informasjonsmøte i kantina, samt et grunnkurs i hvordan å organisere og arrangere Operasjon Dagsverk. - Norderval er veldig dyktig, og vi ser frem til å besøk av han. Det blir allikevel trist å forlate landsbyen, Water for Life gjør mye bra, men vi ønsker nå å prøve noe nytt. Vi har stor tro på at OD også kan gjøre mange bra ting for de trengende, forteller elevrådsleder ved Sjøvegan videregående skole, Oda Røsæg Olsen.