Salangen-Nyheter

Valgt på nominasjonsmøte i helga:

Hedda er 4.fylkestingskandidat for Rødt

Jens Ingvald Olsen (t.v), Elin Jørgensen (midten) og Camilla Renate Mikkelsen er toppkandidater for Rødt Troms foran høstens fylkestingsvalg.
 Foto: Rødt Troms

Jens Ingvald Olsen (t.v), Elin Jørgensen (midten) og Camilla Renate Mikkelsen er toppkandidater for Rødt Troms foran høstens fylkestingsvalg. Foto: Rødt Troms

Salangsværingen Hedda Nygård (18) ble i helga valgt til 4.kandidat på Troms Rødt sin nominasjonsliste foran høstens kommune- og fylkestingsvalg.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2023 kl 15:08

Annonse
Annonse

På nominasjonsmøte i Rødt Troms 7. januar har partiet valgt Elin Jørgensen (60) fra Tromsø
som førstekandidat.

- Jeg takker for tilliten og ser fram til å fortsette kampen mot Forskjells-Norge, for et anstendig arbeidsliv og levende distrikter i Troms. Vi er i en forskjellskrise nå, fattigdommen øker dramatisk i Norge, samtidig som de på toppen sitter igjen med store overskudd - og attpåtil tar med seg formuene sin til skatteparadis for å slippe å bidra til fellesskapet. Vi trenger et sterkt Rødt også på fylkestingene for å få et vendepunkt. Rødt vil ta tilbake kontrollen. Det er tid for rettferdighet og trygghet for alle som sliter, slår Jørgensen fast ovenfor nettavisen.

Flere på topp

Med seg på topp har hun fått Camilla Renate Mikkelsen (38) fra Nordreisa og veteran Jens Ingvald Olsen (70) fra Tromsø, i tillegg til Rød Ungdoms kandidat Hedda Nygård (18) fra Salangen på fjerde og Serias Nadimi (35) på femte. Også 48-årige Marit Johanne Jensen fra Salangen er med på lista, men 18.plass.

Lista består både av erfarne politikere og aktivister, og ferske fjes. Hele fylket er representert, fra nord til sør.

- Det er et sterk lag vi har valgt i dag, som til sammen representerer mangfoldet i arbeiderklassen og mangfoldet i Troms på en god måte. Her er det mye viktig erfaring som skal være med å sørge for å sette kampen mot de økende ulikhetene, kampen for distriktene og for miljø på topp, uttaler leder i Rødt Troms, Anne-Marith Rasmussen.

Situasjonen i Rødt Troms er svært endra siden forrige fylkestingsvalg: Antallet medlemmer er fordobla – fra 224 til 504. Den største endringen siden sist måles likevel ikke i antall medlemmer, men i antall lokallag som har gått opp fra 2 til 8.

Annonse