Salangen-Nyheter

Invitert til jubilemusmiddag i Oslo

Heder og verdighet

Det var fint oppdekket med god mat og hygge rundt bordet på festmiddagen til Røde Kors sin besøkstjeneste.

SJØVEGAN: I slutten av september fikk May Eriksen, sammen med en person til fra Troms, invitasjon til festmiddag, etter nominasjon fra det lokale distriktsrådet til Røde Kors i anledning å ha frivillig bidratt igjennom mange år i besøkstjenesten.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Røde kors besøkstjenesten ble opprettet i 1949, og feirer dermed 70- års jubilem. I den anledning ble May Eriksen invitert til festmiddag på Bogstad gård, med President Robert Mood og leder av landsråd omsorg Pernille Lemming som vertskap. Distriktsrådet hadde nominert May Eriksen med følgende: - "Vært en trofast besøksvenn, og er en som er der for de som trenger det mest, og /eller, er en personsom har vært aktiv over en lengre periode og/eller har vist eksepsjonell deltakelse til tjeneste, og/eller er en som har bidratt til godt samarbeid med institusjon/hjemmetjenester ."  - Det er klart at dette betydde veldig mye for meg, å få en slik invitasjon, for å bli takket for den innsatsen vi 38 av besøkstjenesten i Norge som var plukket ut til denne festmiddagen. Jeg mottok invitasjonen og deltok på dette arrengementet i anledning 70-års jubileet, forteller May Eriksen til nettavisen.

Det var sosialt og hyggelig ute på trammen etter middagen. 

Pådriver

I hele Norge er det registrert ca 10.000 besøksvenner i besøkstjenesten, og to fra Troms Røde Kors ble invitert. - Det var da meg og ei som heter Tove Forsdal fra vår region som ble plukket ut. Dette er både hyggelig og gir inspirasjon for å fortsette, og jeg vil jo tro at det kan gi inspirasjon til andre også. Men det må jo sies at det er jo flere som jobber sammen som er årsak til at jeg fikk en slik heder, for alene kommer man ikke så langt. Dette startet etter at jeg sluttet på sykehjemmet, og kanskje kom inspirasjonen fra jobben, med at jeg da så personer som kanskje trengte en besøksvenn. Så jeg har jo prøvd å vært en pådriver her i Salangen, både for å få engasjert flere besøksvenner, og at eldre og ensomme har noen som kommer i besøk, som kan bidra til at en grå hværdag kan bli litt lysere og lettere for den enkelte. Å vise litt omsorg for medmennesker betyr mye, avslutter besøksvenn May Eriksen til nettavisen.